Regenboogvlaggen in de stad tijdens de Antwerp Pride.
Volledig scherm
Regenboogvlaggen in de stad tijdens de Antwerp Pride. © Klaas De Scheirder

Veel regenboogvlaggen maar minder bezoekers: “Ondanks corona blijft de gedachte achter de Antwerp Pride leven”

Vandaag is de dertiende editie van de Antwerp Pride gestart. Wegens de coronacrisis koos de organisatie voor een nieuwe invulling van het festival. De traditionele parade en feesten werden afgelast, maar bezoekers kunnen wel deelnemen aan activiteiten in de eigen bubbel. Toch bleven heel wat deelnemers weg uit Antwerpen. 

  1. Stijging van aantal besmettingen in Antwerpen op dinsdag 29 september

    Stijging van aantal besmettin­gen in Antwerpen op dinsdag 29 september

    In Antwerpen zijn er op één dag 202 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 188. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 1915 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 362 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. Stijging van aantal besmettingen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Stijging van aantal besmettin­gen in Antwerpen op zaterdag 26 september

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 183 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 66. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1720. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 325 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.