Werknemers van deelnemende bedrijven zullen vanaf nu ook speed pedelecs en elektrische steps kunnen uitproberen voor hun woon-werkverplaatsing
Volledig scherm
Werknemers van deelnemende bedrijven zullen vanaf nu ook speed pedelecs en elektrische steps kunnen uitproberen voor hun woon-werkverplaatsing © RV

Vanaf nu ook speed pedelecs in aanbod Slim naar Antwerpen

AntwerpenSlim naar Antwerpen start met een vernieuwd proefaanbod voor bedrijven, in samenwerking met B2Bike. Werknemers van deelnemende bedrijven zullen vanaf nu ook speed pedelecs en elektrische steps kunnen uitproberen voor hun woon-werkverplaatsing. Katoen Natie is een van de eerste bedrijven die gebruikmaken van het vernieuwde proefaanbod.

 1. Nieuw: ‘dropzones’ in strijd tegen rondslingerende deelsteps
  Antwerpen

  Nieuw: ‘dropzones’ in strijd tegen rondslinge­ren­de deelsteps

  De stad Antwerpen is maandag begonnen met het markeren van ‘dropzones’ waar gebruikers van deelsteps hun rijtuig na gebruik kunnen achterlaten. Het gaat niet om een verplichting, maar de stad raadt de dropzones wel sterk aan zodat het straatbeeld wat ordelijker kan worden dan momenteel het geval is door de vele rondslingerende steps. Er volgen ook nog dropzones voor andere ‘free-floating’ deelvoertuigen zoals scooters en fietsen.
 2. 5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
  Antwerpen

  5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter

  Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. “De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten.”
 1. Spilfiguur fipronilcrisis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksgezondheid namen de beklaagden er gewoon bij”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Spilfiguur fipronil­cri­sis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksge­zond­heid namen de beklaagden er gewoon bij”

  Patrick R. uit Ravels, de spilfiguur in de fipronilcrisis, riskeert een celstraf van vier jaar. Met zijn bedrijf Agro Remijsen ontwikkelde hij een ‘wondermiddel’ om kippenstallen te reinigen. In dat product zat echter fipronil, een chemische stof die bijzonder schadelijk is voor de mens. Toen de toxische stof in 2017 in kippeneieren werd aangetroffen, moesten honderden pluimveebedrijven in België en Nederland sluiten, met enorme economische schade tot gevolg. Tien andere verdachten in het dossier hangt tot drie jaar cel boven het hoofd.
 1. Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen
  Play

  Dankzij livestream hoeft niemand een uitvaart te missen

 2. Historische dag voor Timmerfabriek: Torentje is terug
  Play

  Histori­sche dag voor Timmerfa­briek: Torentje is terug