Wijlen Gilberte Ghesquière schonk 131 kunstwerken aan het KMSKA, onder andere van Picasso en Haring.
Volledig scherm
Wijlen Gilberte Ghesquière schonk 131 kunstwerken aan het KMSKA, onder andere van Picasso en Haring. © Jesse Willems

Van Picasso tot Le Corbusier: KMSKA stelt verzameling van 131 geschonken werken tentoon

‘VOOR GIGI’, oftewel een hommage aan kunstverzamelaar Gilberte Ghesquière (1925-2017). Dat is de nieuwe expo van van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA) waar een kunstverzameling van maar liefst 131 werken wordt gepresenteerd. Van Picasso en Keith Haring tot Francis Bacon en Le Corbusier.

  1. Tot zes uur wachten en liefst twee keer naar huis gestuurd: opnieuw lange rijen aan autokeuring, maar “absoluut niet zoals in de zomer”
    UPDATE

    Tot zes uur wachten en liefst twee keer naar huis gestuurd: opnieuw lange rijen aan autokeu­ring, maar “absoluut niet zoals in de zomer”

    De lange wachtrijen aan de autokeuringsstations zijn nog niet van de baan. Via 4040 melden verschillende lezers de laatste tijd dat ze opnieuw uren moeten aanschuiven voor de autokeuring. Zo is het keuringsstation van Hoboken open tot 17 uur, maar gingen de poorten om 12 uur al dicht wegens de grote drukte. “Er is toch al heel wat gedaan”, zeggen ze bij GOCA Vlaanderen, de sectorfederatie voor de autokeuring. “Wij blijven verder klantgericht werken en acties uitrollen.”
    Hoboken