We kunnen het ons vandaag niet meer voorstellen: ooit waren er op het Zuid drie dokken voor de binnenvaart. Na 1967 was het ermee afgelopen. De Sinksenfoor vond er 45 jaar lang een vaste stek.
Volledig scherm
We kunnen het ons vandaag niet meer voorstellen: ooit waren er op het Zuid drie dokken voor de binnenvaart. Na 1967 was het ermee afgelopen. De Sinksenfoor vond er 45 jaar lang een vaste stek. © Felixarchief

Van ‘mosselkaai’ over Sinksenfoor tot gloednieuw park: zo verliepen 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdokken

AntwerpenHet weer wil vandaag niet mee, maar deze namiddag opent de stad feestelijk het eerste deel van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken. Op een oppervlakte van driemaal de Groenplaats vind je een basketveld, een stiltetuin, twee speeltuinen en uiteraard het nodige groen. De Antwerpenaren zullen een nieuwe naam mogen kiezen. Reis even met ons mee door de voorbije 150 jaar.

  1. Bart De Wever haalt uit naar Sam Van Rooy na ‘grapje’ over kledij schepen Els van Doesburg: “Dit is géén café, gedraag u niet als een kroegtijger”
    Antwerpen

    Bart De Wever haalt uit naar Sam Van Rooy na ‘grapje’ over kledij schepen Els van Doesburg: “Dit is géén café, gedraag u niet als een kroegtij­ger”

    Niet voor het eerst kwam het op de Antwerpse gemeenteraad tot een stevige aanvaring tussen burgemeester Bart De Wever (N-VA) en Sam Van Rooy, fractieleider van Vlaams Belang. “Gedraag u als raadslid en niet als kroegtijger”, reageerde De Wever nadat Van Rooy een naar zijn inzicht ‘onschuldig grapje’ had gemaakt over de kledij van schepen Els van Doesburg. Zij had het oranje werkplunje van Stadsreiniging aangetrokken na een sluikstortronde in de wijk 2060.