Van herbruikbare oorstaafjes tot juwelen van eierschaal: 8 leuke adresjes om te ‘ecoshoppen’ in provincie Antwerpen

Ecologisch, duurzaam, ‘low waste’,... We zijn er steeds meer mee bezig, maar het is ook niet altijd gemakkelijk om te kiezen voor een milieuvriendelijkere levensstijl. Wij lijsten acht adresjes op die je daarbij kunnen helpen!

RIOT - Antwerpen

Eén van de vervuilendste industrieën ter wereld: fashion. Je kleding tweedehands kopen is dus een goede zet als je duurzamer door het leven wil gaan. Riot, in de Lange Koepoortstraat, is een tweedehandswinkel die kwaliteit hoog in het vaandel draagt. Liefhebbers van tweedehands moeten er zeker eens een kijkje gaan nemen, niet-liefhebbers van tweedehands wagen beter toch ook eens een kans, want bij Riot kan je bijvoorbeeld een mooie trui van Adidas of authentieke, en helemaal terug hippe, Buffalo’s kopen voor een prijsje. Je vindt er zowel mannen- als vrouwenkleding, schoenen, accessoires en als je geluk hebt, kan je er ook een schapenvelletje voor in je huis scoren. Van maandag tot donderdag open van 11 uur tot 19 uur, vrijdag en zaterdag opent de winkel op 10 uur, en zelfs zondag kan je er shoppen van 12 tot 18 uur. Vintage is in, en dat heeft Riot ook geweten!

  1. Familie blijft verweesd achter na dood van Werner (53): “Nog een laatste knuffel was ons niet gegund”
    PREMIUM

    Familie blijft verweesd achter na dood van Werner (53): “Nog een laatste knuffel was ons niet gegund”

    Hoe meedogenloos kan Covid-19 zijn? Wilrijkenaar Werner Muys (53), die zich met hart en ziel inzette voor zijn terminaal zieke echtgenote, is zelf als eerste komen te overlijden. “Een verschrikkelijke ervaring die ik iedereen wil besparen”, zegt schoonzus Angelique. “Uit eerbied voor Werner zullen we onze zus met de beste zorgen omringen, zoals hij dat altijd heeft gedaan.”