In Edegem wordt de elektrische bus opgeladen aan de stelplaats. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (N-VA) rijden er over tien à vijftien jaar meer dan 2.300 bussen in Antwerpen op elektriciteit.
Volledig scherm
In Edegem wordt de elektrische bus opgeladen aan de stelplaats. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (N-VA) rijden er over tien à vijftien jaar meer dan 2.300 bussen in Antwerpen op elektriciteit. © BELGA

Van Edegem naar Antwerpen zonder uitstoot: eerste twee elektrische bussen rijden vanaf vandaag rond

Antwerpen/EdegemIn Leuven rijden ze al rond, maar ook in Antwerpen zullen vanaf nu twee elektrische bussen passagiers vervoeren. In het kader van de klimaatdoelstellingen op zowel Vlaams als Europees niveau start De Lijn hiermee haar tweede proefproject. De bussen worden ingezet op Lijn 17, die van het UZA in Edegem, via het Centraal Station naar de Brouwersvliet op het Eilandje rijdt.

 1. Acht plekken waar je verkoeling vindt bij deze zomerse temperaturen: van gigantische waterglijbanen tot zwemmen in openlucht
  PREMIUM
  Antwerpen

  Acht plekken waar je verkoeling vindt bij deze zomerse temperatu­ren: van giganti­sche waterglij­ba­nen tot zwemmen in openlucht

  Met temperaturen die volgende week tot 30 graden stijgen, is wat verkoeling geen overbodige luxe. Ook dit weekend is de zon weer van de partij, waardoor heel wat mensen op zoek gaan naar een frisse duik of een plekje aan het water. Wij lijsten acht zomerse plaatsen in de omgeving van Antwerpen op waar je terecht kunt voor die deugddoende verkoeling!
 2. Federale politie waarschuwt voor nieuw computervirus: “Deze malware is voor de antivirusprogramma’s van de federale politie onopspoorbaar.”
  Antwerpen

  Federale politie waarschuwt voor nieuw computervi­rus: “Deze malware is voor de antivirusprogramma’s van de federale politie onopspoor­baar.”

  De Federal Computer Crime Unit (FCCU) waarschuwt voor een nieuw virus dat de ronde doet, genaamd NimZaLoader. Het is geprogrammeerd in een weinig gebruikte programmeertaal, wat het virus vrijwel onzichtbaar maakt voor de antivirusprogramma’s van de federale politie. Commissaris Olivier Bogaert van de FCCU roept op tot waakzaamheid.
 1. Pakistaanse moskee van Antwerpen verliest erkenning, ook moskee De Koepel moet eraan geloven
  Antwerpen

  Pakistaan­se moskee van Antwerpen verliest erkenning, ook moskee De Koepel moet eraan geloven

  Moskee Noor-ul-Haram, de Pakistaanse moskee van Antwerpen, verliest na een procedure van een jaar haar erkenning. Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) besliste dat omwille van interne conflicten die de goede werking van de moskee onmogelijk maakten. Somers is wat betreft de Antwerpse moskeeën echter niet aan zijn proefstuk toe: hij startte diezelfde procedure voor moskee De Koepel.
 2. Wereldwijde supersterdeejay Solomun komt zes uur spelen op de Middenvijver
  ANTWERPEN/PUURS-SINT-AMANDS

  Wereldwij­de superster­dee­jay Solomun komt zes uur spelen op de Middenvij­ver

  Plottwist in de Antwerpse festivalwereld. De geplande zomerfestivals Fire Is Gold en Ampere Open Air op 28 en 29 augustus op de Middenvijver op Linkeroever, moeten door omstandigheden op zoek naar een nieuwe datum. De organisatie van het internationaal dancefestival Diynamic - dat normaal dat weekend doorging in Puurs - besliste om wereldwijd alle shows uit te stellen. Oplossing? De Duits-Bosnische supersterdeejay Solomun - labelbaas van Diynamic - komt dan maar een exlusieve en extra lange set spelen op de Middenvijver dat weekend.