Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Van Deynestraat ontruimd na gaslek

De Van Deynestraat in Antwerpen werd donderdagavond deels ontruimd nadat er in een gasleiding werd geboord. Door het explosiegevaar moesten een aantal huizen ontruimd worden.

De nutsmaatschappij kwam ter plaatse maar kon het lek niet meteen dichten. Om niet nog meer risico’s te nemen, sloten de nutsmaatschappijen ook de elektriciteit in de straat af. Na bijna twee uur was de situatie opnieuw veilig en week het gevaar. Niemand raakte gewond.

  1. Expo toont historische vondsten bij werken Noorderlijn: “Blikvanger is luxueus zwaard uit 16de eeuw”

    Expo toont histori­sche vondsten bij werken Noorder­lijn: “Blikvanger is luxueus zwaard uit 16de eeuw”

    In het Felixatelier op het gelijkvloers van het FelixArchief opende donderdagavond de expo ‘Onder de Leien. Een gracht vol schatten.’ Deze expo toont de vondsten van de archeologische opgravingen aan de Kipdorpsite in Antwerpen. De expo brengt daarnaast ook het verhaal achter de vondsten. Naast enkele topvondsten – waaronder een zwaard uit de periode van de Franse furie – zijn er ook tal van kleinere objecten die meer inzicht geven in het leven dat zich afspeelde rond de Kipdorppoort.
  2. Eventlocatie De Shop wordt KADE14: “Meer bedrijfsfeesten en minder clubavonden voor betere relatie met buurt”

    Eventloca­tie De Shop wordt KADE14: “Meer bedrijfs­fees­ten en minder clubavon­den voor betere relatie met buurt”

    De moeilijkheden met vergunningen en overlast die clubcomplex De Shop vorig jaar ondervond, lijken definitief van de baan. Na de volledige renovatie van nachtclub Roxy heeft de uitbater nu ook grote plannen met de evenementenzaal, die voortaan ‘KADE14’ heet. De focus gaat volledig naar zakenevents en er wordt getest met live concerten. De klassieke clubavonden gaan er meer en meer uit: “Voor een betere relatie met de buurt.”