Fietsen in de Kalmthoutse Heide
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsen in de Kalmthoutse Heide © Mie De Backer voor Toerisme Provincie Antwerpen

Van betoverende fruitgaarden tot kastelenpracht: 6 keer fietsen in de Antwerpse rand

AntwerpenHet stralende weer nodigt uit tot een ontspannende fietstocht. Zin om een nieuwe toer te ontdekken? Wij selecteerden zes uitgestippelde themaroutes in de Antwerpse rand die de moeite waard zijn: van abdijen over steenbakkerijen tot fruitgaarden. Ontdek hier waar je samen met vrienden of familie op pad kan gaan in onder andere de buurt van Kalmthout, Brasschaat, Malle, Ranst en Boom. Ontdek hier meer over de mooiste fietsroutes van Vlaanderen.

 1. Laatste coronapatiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle COVID-patiënten in provincie verzorgd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Laatste coronapa­tiënt verlaat intensieve zorg ZNA: “36 procent van alle CO­VID-patiënten in provincie ver­zorgd”

  Heuglijk moment maandag voor ziekenhuisgroep ZNA: na 475 dagen zijn de afdelingen Intensieve Zorg van de sites Jan Palfijn, Stuivenberg en Middelheim COVID-vrij. Op de gewone verpleegafdelingen van ZNA liggen nog zeven coronapatiënten. “Met bijna 4.000 van de 11.000 patiënten in de provincie heeft ZNA een enorme inspanning geleverd tijdens de pandemie”, zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).
 2. Hiphopfestival Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Hiphopfes­ti­val Fire Is Gold stelt kraakvers, jong team voor: “We willen meer dan ooit onze sociale rol vervullen”

  Het Antwerpse hiphopfestival Fire Is Gold wil niet enkel mooie praatjes verkopen om zo divers mogelijk te zijn, maar wil het effectief ook zijn, en dat start bij de basis. Daarom werkt het festival vanaf nu met een volledig nieuw team van creatievelingen uit de lokale hiphopsector en wil het festival meer dan ooit een sociale functie vervullen. “Divers? Dat is een lelijk woord: representatief voor de samenleving.”