De witte helmen “van onschuld" worden symbolisch op de rouwplek neergelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
De witte helmen “van onschuld" worden symbolisch op de rouwplek neergelegd. © Klaas De Scheirder

Vakbonden bouwsector herdenken slachtoffers Nieuw Zuid: “Het is genoeg geweest, we moeten lessen trekken uit deze ramp”

ANTWERPENVakbondslieden van over heel het land kwamen donderdagmiddag samen op de site van het ingestorte schoolgebouw op Nieuw Zuid om de slachtoffers te herdenken en hun nabestaanden te steunen. Hoewel de nadruk op solidariteit lag, kon een duidelijke syndicale schreeuw niet onderdrukt worden: “Onze mensen werken onder enorme tijdsdruk tussen een mierennest van verschillende aannemers.”

 1. ArmenTeKort lanceert nieuwe campagne ‘Kom eens wat later thuis’: “We hebben allemaal tijd om te investeren”
  Antwerpen

  ArmenTe­Kort lanceert nieuwe campagne ‘Kom eens wat later thuis’: “We hebben allemaal tijd om te investeren”

  ArmenTeKort lanceert onder de slogan ‘Kom eens wat later thuis’ een nieuwe stads- en internetbrede informatiecampagne. De organisatie die kansbiedende stadsgenoten met kanszoekende Antwerpenaren verbindt, wil deze zomervakantie iedereen doen stilstaan bij een groot onrecht als kansarmoede. ArmenTeKort wijst ook de weg naar een eenvoudige maar efficiënte manier om mensen in kansarmoede te ondersteunen... hen gewoon een beetje van je tijd schenken.
 2. Sociale mix in scholen niet meer opgelegd: “Ik kan me niet voorstellen dat we gelijkekansenbeleid in Antwerpen niet zouden voortzetten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Sociale mix in scholen niet meer opgelegd: “Ik kan me niet voorstel­len dat we gelijkekan­sen­be­leid in Antwerpen niet zouden voortzet­ten”

  Het Antwerpse onderwijsveld neemt de tijd voor een debat over de sociale mix in basis- en secundaire scholen. Met een akkoord over het inschrijvingsdecreet legt de Vlaamse regering vanaf het schooljaar 2023-24 die mix mét voldoende plaats voor kwetsbare leerlingen niet meer aan de scholen op. “Ik kan me niet voorstellen dat we ons gelijkekansenbeleid niet zouden voortzetten”, zegt Danielle Van Ast, directeur GO! Scholengroep Antwerpen.