Socialistische vakbond ACOD roept loketbediende op het werk neer te leggen om te protesteren tegen de sluiting van 44 loketten.
Volledig scherm
PREMIUM
Socialistische vakbond ACOD roept loketbediende op het werk neer te leggen om te protesteren tegen de sluiting van 44 loketten. © Photo News

Vakbond protesteert tegen sluiting treinloketten: “Loketbediende doet zoveel meer dan enkel tickets verkopen”

AntwerpenAls het van de NMBS afhangt, telt Vlaanderen vanaf januari volgend jaar 44 loketten minder. Treintickets zullen dan enkel via de app en de automaten verkrijgbaar zijn. De socialistische vakbond ACOD Spoor pikt dit niet en riep op tot actie. Alle treinloketten gingen woensdagochtend dicht als teken van protest. “Een loketbediende doet zo veel meer dan enkel een ticket verkopen. Met deze beslissing verdwijnt het hele menselijke aspect van de NMBS. ”

  1. Shoppingcenter Circuit neemt flukse start in openingsweekend: “Hier kan ik perfect atelier en winkel combineren”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Shopping­cen­ter Circuit neemt flukse start in openings­week­end: “Hier kan ik perfect atelier en winkel combineren”

    Beleving, creativiteit en duurzaamheid: het nieuwe shoppingcentrum Circuit van De Kringwinkel op Nieuw Zuid loste op de openingsdag de verwachtingen in. Nu nog aan de rand van de wijk, binnen enkele jaren het middelpunt ervan. “Dit is geen gok voor mij, de vraag van Circuit kwam op het juiste moment”, zegt Herman Maes van bloemen- en plantenwinkel Mr. H. Bouquet.