Zo moeder zo zoon. Fatma en Mazlum vluchtte twee jaar geleden uit Turkije en spreken al een aardig woordje Nederlands.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo moeder zo zoon. Fatma en Mazlum vluchtte twee jaar geleden uit Turkije en spreken al een aardig woordje Nederlands. © Tessa Kraan

VAKANTIE OP DE VLUCHT. Fatma (42) vluchtte twee jaar geleden met haar zoon van Turkije naar Antwerpen: “De eerste keer dat we op vakantie gingen, wisten we: ‘nooit meer’”

Antwerpen/KapellenDe een gaat een dagje zonnekloppen in Blankenberge, de ander drie weken rondtrekken door Bali. Het is vakantie, maar is dat ook voor iedereen zo? Onze reporter zat samen met vluchtelingen uit Syrië, Afghanistan, Turkije en Oekraïne en stelde hen de vraag. Deze week: Fatma (42) en zoon Mazlum (15), die in thuisland Turkije één poging ondernamen om op reis te gaan maar niet eens op hun bestemming geraakten.

  1. BASF wil “zo dicht mogelijk tegen 2030” van Antwerpen eerste klimaatneutrale site maken
    Antwerpen

    BASF wil “zo dicht mogelijk tegen 2030” van Antwerpen eerste klimaatneu­tra­le site maken

    De Duitse chemiegigant BASF wil van zijn Antwerpse productiesite, de tweede grootste in de wereld, de eerste klimaatneutrale site binnen de groep maken. Momenteel is de site in Antwerpen goed is voor ongeveer 3 procent (!) van het totale elektriciteitsverbruik in België. De plannen werden woensdag nog eens in de verf gezet tijdens het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan de hoofdzetel van BASF in het Duitse Ludwigshafen.