Volledig scherm
De Vaartkaai in Merksem.

Vaartkaai twee weken lang afgesloten voor werken

De verlichting tussen de Carrettestraat en het dok van Merksem wordt deze maand vernieuwd. Daarnaast start vanaf 14 oktober het afvoeren van grond aan de spoorwegbruggen op de Vaartkaai. Die zal daarom twee weken lang worden afgesloten.

Tussen 7 en 15 oktober wordt de openbare verlichting tussen de Carrettestraat en het dok van Merksem vernieuwd. Het verkeer op de Vaartkaai kan beurtelings de mobiele werfzone passeren. Fietsers en voetgangers kunnen via het jaagpad de werken passeren.

Vanaf 14 oktober start het afvoeren van grond aan de spoorwegbruggen op de Vaartkaai. Hierdoor is de Vaartkaai ter hoogte van de spoorwegbruggen afgesloten in beide richtingen tot en met 31 oktober.

De Vaartkaai is onderbroken ter hoogte van de spoorwegbruggen. Het verkeer volgt een omleiding via de Ingenieur Menneslaan en de Groenenedaallaan. Fietsers en voetgangers kunnen altijd via een containertunnel de werf passeren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.