LSI
Volledig scherm
© LSI

Update: Buurt Brederodestraat heeft weer stroom. Tot 1.500 gezinnen getroffen, verkeerslichten tijdlang buiten gebruik

AntwerpenIn de omgeving van de Brederodestraat zat een deel van de stad donderdagochtend zonder stroom. Volgens de website van Fluvius zouden in het bewuste stadsdeel ongeveer 1.500 mensen een tijdlang geen elektriciteit hebben gehad. Ook zouden volgens onze informatie enkele verkeerslichten zijn uitgevallen. Ondertussen bevestigt Fluvius dat alle getroffen gezinnen opnieuw stroom hebben.

 1. “In zo’n pak klinkt je ademhaling als die van Darth Vader.” Bart De Wever puft en zweet tijdens brandweeroefening met chemisch lek
  PREMIUM
  Antwerpen/Berendrecht

  “In zo’n pak klinkt je ademhaling als die van Darth Vader.” Bart De Wever puft en zweet tijdens brandweer­oe­fe­ning met chemisch lek

  Na zijn optreden als gijzelnemer en gijzelaar een maand geleden, hervatte burgemeester Bart De Wever woensdagmiddag zijn acteercarrière tijdens een brandweeroefening in Berendrecht. Meer specifiek trok hij een geïsoleerd antigaspak aan tijdens een demonstratie van de aanpak van een chemisch lek. Brandweerzones Rand en Antwerpen gaan vanaf vandaag namelijk nauwer samenwerken om dergelijke catastrofes in de toekomst efficiënter het hoofd te bieden.
 2. Stad Antwerpen in de wolken met komst van Campus 19 op DPG Media: “Muziek in de oren voor schoolverlaters”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Stad Antwerpen in de wolken met komst van Campus 19 op DPG Media: “Muziek in de oren voor schoolver­la­ters”

  In Brussel bestaat de school al vier jaar, maar in oktober opent ook de eerste Campus 19 in het hoofdkwartier van DPG Media in Antwerpen. Campus 19 is een codingschool dat de kans biedt aan jongeren zich om te scholen tot de IT-er van de toekomst, en dat helemaal gratis dankzij sponsors. Digipolis, de IT-partner van de stad Antwerpen, zet ook de schouders onder het project.