In juni 2018 werden Amir S. en Nasimeh N. uit Wilrijk door de Belgische politie tegengehouden met een halve kilo explosieven en een ontstekingsmechanisme in de koffer. Het koppel was op weg naar een congres van de Iraanse oppositiegroep MEK in Parijs, waar 25.000 aanwezigen werden verwacht.
Volledig scherm
In juni 2018 werden Amir S. en Nasimeh N. uit Wilrijk door de Belgische politie tegengehouden met een halve kilo explosieven en een ontstekingsmechanisme in de koffer. Het koppel was op weg naar een congres van de Iraanse oppositiegroep MEK in Parijs, waar 25.000 aanwezigen werden verwacht. © BELGAIMAGE

Uitspraak uitgesteld in Antwerps terrorismeproces over verijdelde bomaanslag

In het proces over de verijdelde aanslag op een bijeenkomst van de Iraanse verzetsbeweging MEK in 2018 heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen de uitspraak uitgesteld naar 4 februari. Normaal zou de rechtbank zijn vonnis op 22 januari bekendmaken.

 1. PVDA protesteert in zwembroek tegen verhoging van Antwerpse sporttarieven: “Alsof clubs het in deze tijden al niet moeilijk genoeg hebben”
  Antwerpen

  PVDA protes­teert in zwembroek tegen verhoging van Antwerpse sporttarie­ven: “Alsof clubs het in deze tijden al niet moeilijk genoeg hebben”

  In zwembroek voerde PVDA-districtsraadslid Kristof Vissers vanmiddag actie aan zwembad Wezenberg. Reden voor de protestactie? De prijsstijgingen voor het gebruik van sporthallen en zwembaden die volgende week op de agenda van de Antwerpse gemeenteraad staan. In coronatijden de prijzen voor sportbeoefening verhogen, is volgens Vissers ‘not done’. Ook acteur en korfbaltrainer Ben Rottiers pleit voor meer betaalbare sportinfrastructuur. “De tarieven waren na 10 jaar aan vervanging toe, maar zullen nog altijd democratisch zijn", klinkt het bij de stad.
 2. Antwerpen is fietsprovincie bij uitstek: de helft gaat met de fiets naar het werk
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpen is fietspro­vin­cie bij uitstek: de helft gaat met de fiets naar het werk

  Wanneer we in 2020 toch naar de werkvloer gingen, gebeurde dat in de provincie Antwerpen in één op de twee gevallen met de fiets - al dan niet in combinatie met een ander vervoersmiddel. Eén op vijf (19,1 %) van de Antwerpse werknemers gebruikt zijn fiets zelfs altijd om naar het werk te gaan. Antwerpen is daarmee dé fietsprovincie van het land. Dat blijkt uit de vijfde editie van de jaarlijkse mobiliteitsbarometer van hr-dienstenbedrijf Acerta bij 40.000 bedrijven.
 1. Domburgse ondernemers slaan alarm: wij moeten open!
  Play

  Domburgse onderne­mers slaan alarm: wij moeten open!

 2. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok