Vrijgezellen leren elkaar kennen tijdens 'The Matching Experience' in zaal Yust in Berchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijgezellen leren elkaar kennen tijdens 'The Matching Experience' in zaal Yust in Berchem. © rv

Uitgetest ‘The Matching Experience’: “Al snel worden de mannen bestormd door een mini-harem vrouwen”

Meer dan een derde van de Antwerpenaren is single en dat aantal zal volgens officiële cijfers nog toenemen. Goed nieuws voor wie op zoek is naar een partner, want de vijver om uit te vissen wordt alleen maar groter. Moderne technologie vergemakkelijkte het daten met apps zoals Tinder en Happn, maar de laatste jaren wonnen ook andere datingconcepten aan populariteit. In Antwerpen bestaan er vandaag talloze speeddates, singlefeestjes, matchingevenementen en andere single-activiteiten om andere vrijgezellen te ontmoeten. Ik test ze wekelijks voor jullie uit in de hoop dat dit de laatste Valentijn is die ik alleen moet vieren.

Een groep studenten project- en eventmanagement van de Karel de Grote Hogeschool organiseerde eind januari een nieuw vrijgezellenevenement. Voor ‘The Matching Experience’ werden singles vooraf gekoppeld aan potentiële partners met behulp van een vragenlijst. Deze matches leerden ze tijdens het evenement beter kennen met verschillende minidates en workshops. Wie niet tevreden was met zijn match of zelf een interessant persoon gespot had, was ook vrij om iemand aan te spreken. “We hopen dat de vrijgezellen uit hun comfortzone komen en een ludieke en plezante avond beleven”, legde Laurika van de organisatie uit.

 1. Thuislevering groenten en fruit van Groothandel Claessens gaat versneld 
van start

  Thuisleve­ring groenten en fruit van Groothan­del Claessens gaat versneld van start

  Onder invloed van de strenge coronamaatregelen lanceert de Antwerpse Groothandel Claessens in versneld tempo zijn nieuwe thuisleverdienst voor particuliere klanten. Claessens Home Delivery brengt vanaf nu bijna dagelijks dagverse groenten, fruit en andere producten tot aan de voordeur. Ook na de coronacrisis blijft het mogelijk om vanuit de huiskamer online te bestellen en alles thuis geleverd te krijgen.
 1. Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”
  PREMIUM

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) tijdens lockdown: “Laten we elkaar nu niet de duvel aandoen”

  Ex-reclameman en schrijver Guillaume Van der Stighelen (64) verteert de coronacrisis goed. In de tuin vindt hij samen met vrouw Kris rust en hij werkt aan een nieuw boek. Het wordt een roman over de cholera in Antwerpen, een epidemie die in 't Stad in de negentiende eeuw duizenden slachtoffers maakte. “Toeval. Het is het verhaal van mijn overgrootvader die fortuin maakte met een zaak in sanitair.” Toch maakt de schrijver en ex-reclameman zich ook zorgen. “Wat met de slechte huwelijken, de kinderen die daar nu niet aan kunnen ontsnappen en de alcoholisten die niet langer de hele dag op café kunnen?” Een overzicht van hoe bekende Antwerpenaars de lockdown beleven, vind je hier.