Volledig scherm
Het interieur van Misson Masala neemt je op sleeptouw naar een straathoek van Delhi © David Devriendt

Uit Eten: Nieuwe kaart voegt extra pit toe aan Mission Masala

Mission Masala kreeg recent van 200 horeca-collega’s de Concept Restaurant Award en de International Concept Restaurant Award. Hoog tijd om ook de nieuwe menukaart van het Indisch streetfood-restaurantje op de Troonplaats eens uit te testen. Uitbaters Tim Van den Heuvel en Pavan Bajwa werken niet langer met een voorgerecht-hoofdgerecht formule, maar wel met kleine en grotere ‘sharing’ schoteltjes die, op het ritme van de keuken, op tafel verschijnen. We laten ons door de charmante gastvrouw vijf nieuwe gerechtjes aanraden en dat blijkt een goed idee.

We starten met iets wat je op elke straathoek van Mumbai vindt: de ‘puri bombs’, gefrituurde deegballetjes gevuld met aardappelen, groene spliterwten, koriander, tamarinde, granaatappel en zoete yoghurt. Een prima alternatief voor de heerlijke papadums, die ze helaas niet langer serveren. Daarbij komt een portie Mission fried chicken, gefrituurde malse kippenreepjes omhuld met krokante corn flakes, chilipeper en een curry madras mayonaise. Criticasters die de keuken van Mission Masala voorheen ‘niet pikant’ genoeg vonden naar Indische normen, zijn meteen de mond gesnoerd. We grijpen naar een Nimbu vodka met limoen (10 euro) en een Tiki Ipa met rum, ananassap en India Pale Aale (12 euro) om te blussen. De cocktails en het straat-decor met kleurrijke muurschilderingen en olielampjes doen ons het gure winterweer terstond vergeten.

Volledig scherm
Malabar Massala mossels © Mission Masala

Van de derde schotel, de Malabar Massala mossels met curry blad  worden we ronduit lyrisch. De zoete kokosroom houdt de pittige mossels in balans. Wel klemmen er twee snoodaards hun schelp nog op elkaar, mogelijk dankzij een iets te vlot ritme in de keuken? We geven het mee aan uitbater Tim. We zitten toch aan zijn bar, met zicht op de keuken. Hij biedt ons twee Indische Cobra pilsjes ‘on the house’ aan: “één voor elke gesloten schelp” lacht hij.

Volledig scherm
Puri bombs © Mission Masala

We zijn blij dat de keuken ons deze ‘pilsbreak’ gunt en pas na een wachttijd van een klein kwartiertje de lamsballetjes serveert. Die komen in een exotisch gekruide tomatensaus met cassia-kaneel en kruidnagel en huisgemaakte wortelpickles (15 euro). Jammer dat de side dishes zoals het naan brood en de komijnrijst ook nu pas op tafel komen. We staken halverwege het naan brood de strijd. Te meer omdat we niet van het knapperige paratha brood kunnen blijven, de gezel bij de heerlijk zoete, gerookte aubergines met yoghurt-raita. Plaats voor de Indische donuts met desi rijstpudding hebben we helaas niet meer. We laten ons wel nog een glaasje groene thee en een afzakkertje met gember smaken. Tim en Pavan broeden op een tweede vestiging waar ze zich willen focussen op Indische grillgerechten, wat ons betreft mag die annex van deze uitstekende zaak morgen al opengaan.

Sterren: 3,5/5

Eten: 8/10

Bediening: 7,5/10

Comfort: 7/10

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Unief kroont hockeyspeler Arthur De Sloover tot Sportpersoonlijkheid 2018

    Unief kroont hockeyspe­ler Arthur De Sloover tot Sportper­soon­lijk­heid 2018

    Vanavond reikte de ererector van de Universiteit Antwerpen zijn ‘Ererector Francis Van Loon Award’ voor meest verdienstelijke Sportpersoonlijkheid van 2018 uit aan hockeyspeler Arthur De Sloover. Met die prijs wordt de atleet of atlete met de meest verdienstelijke sportprestatie in combinatie met zijn of haar studie op de Universiteit Antwerpen gevierd. Arthur De Sloover, student toegepaste economische wetenschappen werd vorig jaar wereldkampioen met de Red Lions en eindigde voor andere laureaat en ploeg- en studiegenoot Alexander Hendrickx. Speciaal voor de gelegenheid was ook de wereldbeker hockey die het duo vorig jaar won aanwezig bij de uitreiking. Fysicastudent Matthias Quintelier die Belgisch beloftekampioen bij het kogelstoten indoor en outdoor werd, kreeg ook een eervolle vermelding. Hij verbrak ook zijn persoonlijk record in 2018 met 17,01 meter, de beste Belgische worp bij de beloften in de afgelopen 46 jaar. Ook Michel Pradolini, voorzitter van voetbalclub City Pirates Antwerpen, werd gelauwerd.
  2. Stad stapt in fietsproject Velopark.be

    Stad stapt in fietspro­ject Velopark.be

    Het college ondersteunt het charter van het project Velopark.be. De stad wil helpen met het ontwikkelen van een fietsparkeerplatform en zal daar ook gegevens van fietsenstallingen als open data beschikbaar stellen. Het doel van Velopark.be, een initiatief van Fietsberaad Vlaanderen is om tegen oktober 2019 een platform te ontwikkelen waar steden en gemeenten al hun fietsenstallingen op kunnen plaatsen. “Via dit nieuwe fietsparkeerplatform zullen gebruikers kunnen nagaan waar ze hun fiets veilig en comfortabel kunnen achterlaten in de buurt of tijdens de verplaatsing naar het werk, bijvoorbeeld in combinatie met bus of trein”, zegt schepen van mobiliteit Koen Kennis. “Daarnaast worden de gegevens als open data beschikbaar gesteld, zodat ze opgenomen kunnen worden in onlinekaarten, websites, routeplanners en navigatiesoftware.”