Volledig scherm
Het interieur van Misson Masala neemt je op sleeptouw naar een straathoek van Delhi © David Devriendt

Uit Eten: Nieuwe kaart voegt extra pit toe aan Mission Masala

Mission Masala kreeg recent van 200 horeca-collega’s de Concept Restaurant Award en de International Concept Restaurant Award. Hoog tijd om ook de nieuwe menukaart van het Indisch streetfood-restaurantje op de Troonplaats eens uit te testen. Uitbaters Tim Van den Heuvel en Pavan Bajwa werken niet langer met een voorgerecht-hoofdgerecht formule, maar wel met kleine en grotere ‘sharing’ schoteltjes die, op het ritme van de keuken, op tafel verschijnen. We laten ons door de charmante gastvrouw vijf nieuwe gerechtjes aanraden en dat blijkt een goed idee.

We starten met iets wat je op elke straathoek van Mumbai vindt: de ‘puri bombs’, gefrituurde deegballetjes gevuld met aardappelen, groene spliterwten, koriander, tamarinde, granaatappel en zoete yoghurt. Een prima alternatief voor de heerlijke papadums, die ze helaas niet langer serveren. Daarbij komt een portie Mission fried chicken, gefrituurde malse kippenreepjes omhuld met krokante corn flakes, chilipeper en een curry madras mayonaise. Criticasters die de keuken van Mission Masala voorheen ‘niet pikant’ genoeg vonden naar Indische normen, zijn meteen de mond gesnoerd. We grijpen naar een Nimbu vodka met limoen (10 euro) en een Tiki Ipa met rum, ananassap en India Pale Aale (12 euro) om te blussen. De cocktails en het straat-decor met kleurrijke muurschilderingen en olielampjes doen ons het gure winterweer terstond vergeten.

Volledig scherm
Malabar Massala mossels © Mission Masala

Van de derde schotel, de Malabar Massala mossels met curry blad  worden we ronduit lyrisch. De zoete kokosroom houdt de pittige mossels in balans. Wel klemmen er twee snoodaards hun schelp nog op elkaar, mogelijk dankzij een iets te vlot ritme in de keuken? We geven het mee aan uitbater Tim. We zitten toch aan zijn bar, met zicht op de keuken. Hij biedt ons twee Indische Cobra pilsjes ‘on the house’ aan: “één voor elke gesloten schelp” lacht hij.

Volledig scherm
Puri bombs © Mission Masala

We zijn blij dat de keuken ons deze ‘pilsbreak’ gunt en pas na een wachttijd van een klein kwartiertje de lamsballetjes serveert. Die komen in een exotisch gekruide tomatensaus met cassia-kaneel en kruidnagel en huisgemaakte wortelpickles (15 euro). Jammer dat de side dishes zoals het naan brood en de komijnrijst ook nu pas op tafel komen. We staken halverwege het naan brood de strijd. Te meer omdat we niet van het knapperige paratha brood kunnen blijven, de gezel bij de heerlijk zoete, gerookte aubergines met yoghurt-raita. Plaats voor de Indische donuts met desi rijstpudding hebben we helaas niet meer. We laten ons wel nog een glaasje groene thee en een afzakkertje met gember smaken. Tim en Pavan broeden op een tweede vestiging waar ze zich willen focussen op Indische grillgerechten, wat ons betreft mag die annex van deze uitstekende zaak morgen al opengaan.

Sterren: 3,5/5

Eten: 8/10

Bediening: 7,5/10

Comfort: 7/10

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 2. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 3. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.