De heropening van het Modemuseum is een ideaal moment om Antwerpen als modestad nog eens in de kijker te zetten tijdens het congres Responsible Fashion Series.
Volledig scherm
De heropening van het Modemuseum is een ideaal moment om Antwerpen als modestad nog eens in de kijker te zetten tijdens het congres Responsible Fashion Series. © BELGA

UAntwerpen organiseert congres over mode

AntwerpenKan mode de wereld redden? Dat is de centrale vraag tijdens de Responsible Fashion Series, een congres dat van 20 tot 22 oktober in Antwerpen georganiseerd wordt. “Het hyperconsumentisme heeft zijn grenzen bereikt”, zegt prof. Annick Schramme (UAntwerpen). 

  1. Werken om geluidshinder op Antwerpse ring te verminderen, zorgen tijdelijk voor ... geluidshinder
    Antwerpen

    Werken om geluidshin­der op Antwerpse ring te verminde­ren, zorgen tijdelijk voor ... geluidshin­der

    De Antwerpse ring wordt binnenkort wat stiller, maar daarvoor moeten er eerst nog wat - luide - werken gebeuren. Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt sinds begin september groeven aan op het wegdek tussen de Posthofbrug in Berchem en het op- en afrittencomplex in Borgerhout. Dankzij de ingreep vermindert de wrijving van de autobanden met het oppervlak en neemt de geluidsoverlast af. De werken lagen een tijdje stil, maar hervatten nu, met de nodige geluidshinder voor omwonenden tot gevolg.