Volledig scherm
De stadscampus van de Universiteit Antwerpen. © photo_news

UAntwerpen heeft zeven educatieve masters in de steigers staan

In het academiejaar 2019-2020 gaan de educatieve masters van start op de universiteiten. De Universiteit Antwerpen wil er zeven aanbieden. Drie opleidingen kregen al de zegen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en voor de vier overige opleidingen kreeg de UAntwerpen positieve feedback.

Wie nu aan de universiteit studeert en leerkracht wil worden, moet eerst een masterdiploma behalen en daarna de specifieke lerarenopleiding (SLO) afronden. Dat zal ook in de toekomst nog kunnen (in één voltijds jaar of gespreid over twee jaar), maar vanaf volgend academiejaar wordt de lerarenopleiding ook volledig ingebouwd in het gewone bachelor-mastertraject. Dat betekent dat studenten die kiezen voor deze educatieve master bij het afzwaaien naast hun masterdiploma ook het diploma van leerkracht zullen verwerven.

De Universiteit Antwerpen heeft zeven educatieve masters in de steigers staan: Talen, Wetenschappen en Technologie, Economie, Maatschappijwetenschappen, Cultuurwetenschappen, Ontwerpwetenschappen, en Gezondheidswetenschappen. Drie opleidingen kregen al de zegen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Ook voor de vier overige opleidingen kreeg UAntwerpen al positieve feedback.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Minderjarige straatovervaller en twee kompanen gepakt

    Minderjari­ge straatover­val­ler en twee kompanen gepakt

    In de afgelopen nacht werd een man van 22 jaar overvallen aan de Sint-Jacobsmarkt. Een aantal personen zouden het slachtoffer eerst aangesproken hebben met de vraag of ze een sigaret konden krijgen. Al snel vroegen ze zijn geld, mobiele telefoon en portefeuille. Eerst weigerde de man dat waarop de daders begonnen te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wilde verdere escalatie vermijden en gaf uiteindelijk wat geld aan zijn belagers. Die sloegen op de vlucht in de richting van het Theaterplein. Er werden meteen een aantal politiepatrouilles ter plaatse gestuurd. Bij nazicht in de omgeving konden drie verdachten, onder wie een minderjarige, gevonden worden. Ze werden overgebracht naar het cellencomplex aan de Noorderlaan.