Volledig scherm
De stadscampus van de Universiteit Antwerpen. © photo_news

UAntwerpen heeft zeven educatieve masters in de steigers staan

In het academiejaar 2019-2020 gaan de educatieve masters van start op de universiteiten. De Universiteit Antwerpen wil er zeven aanbieden. Drie opleidingen kregen al de zegen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) en voor de vier overige opleidingen kreeg de UAntwerpen positieve feedback.

Wie nu aan de universiteit studeert en leerkracht wil worden, moet eerst een masterdiploma behalen en daarna de specifieke lerarenopleiding (SLO) afronden. Dat zal ook in de toekomst nog kunnen (in één voltijds jaar of gespreid over twee jaar), maar vanaf volgend academiejaar wordt de lerarenopleiding ook volledig ingebouwd in het gewone bachelor-mastertraject. Dat betekent dat studenten die kiezen voor deze educatieve master bij het afzwaaien naast hun masterdiploma ook het diploma van leerkracht zullen verwerven.

De Universiteit Antwerpen heeft zeven educatieve masters in de steigers staan: Talen, Wetenschappen en Technologie, Economie, Maatschappijwetenschappen, Cultuurwetenschappen, Ontwerpwetenschappen, en Gezondheidswetenschappen. Drie opleidingen kregen al de zegen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Ook voor de vier overige opleidingen kreeg UAntwerpen al positieve feedback.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.