Tweede vestiging van Pitaya opent op Melkmarkt
AntwerpenVandaag opent in Antwerpen een tweede vestiging van de Thaise streetfoodketen Pitaya op de Melkmarkt. In oktober vorig jaar opende Pitaya al een eerste restaurant in de Antwerp Tower. De eerste 100 bezoekers krijgen een gratis gerecht.
“Een restaurant in Antwerpen was vanzelfsprekend voor ons”, vertelt zaakvoerder Olivier Goetschalckx. “Door de talrijke bezoekers in de Antwerp Tower is het duidelijk dat de Antwerpenaren maar al te graag hun smaakpapillen op de proef stellen. Bovendien verwelkomen we bij Pitaya ‘global citizens’, mensen die openstaan voor een nieuwe ervaring en het ontdekken van andere keukens. De tweede vestiging op de Melkmarkt is dé perfecte locatie in het bruisende centrum waar locals, studenten en toeristen samenkomen.”
De gerechten zijn geïnspireerd op de originele Thaise streetfood. De wokgerechten worden à la minute bereid in de open keuken. Op de menukaart staan onder andere groene, rode of gele curry met rijst, pad thai (gebakken rijstnoedels met kip, tofu of scampi’s), sie yai (rundvlees en udonnoedels) of nua kao (rundvlees en garnalen met wortelen en rijst).
Ondertussen zijn de Pitayarestaurants te vinden in heel Europa. België telt acht vestigingen in Brussel, Luik, Namen, Gent, Nijvel en Antwerpen. De Thaise restaurantketen zal later dit jaar nog verder uitbreiden in de Benelux.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Linkeroever
File op E17 ter hoogte van Linkeroever
Er is een ongeval gebeurd op de E17 ter hoogte van Linkeroever richting Nederland. De uitvoegstrook is versperd en er staat een file. -
Edegem
Bestuurster (20) lichtgewond na ongeval in Edegem
In de Kontichstraat in Edegem is vrijdagavond een verkeersongeluk gebeurd. Een 20-jarige bestuurster werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. -
Antwerpen
UAntwerpen reikt twee scriptieprijzen uit aan studenten Cultuurmanagement
Het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt dit jaar een prijs uit aan een masterscriptie over het cultuurmanagement en/of -beleid. Het Fonds wil daarmee het onderzoek naar management in de culturele en creatieve sectoren stimuleren en kansen bieden aan jonge onderzoekers. De oogst voor 2022 was bijzonder rijk: 27 masterscripties uit 9 verschillende landen werden ingediend. -
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort.
-
Merksem
Meer dan een uur aanschuiven richting Nederland na ongeval aan viaduct van Merksem
Er staat een lange file op de Antwerpse Ring richting Nederland. Dat heeft alles te maken met een ongeval dat eerder op de dag gebeurde ter hoogte van het viaduct van Merksem. De rijbaan is intussen weer vrij, maar er staat nog wel een file. Ook op de aansluitende snelwegen, zoals de A12, de E17 en de E19 is het aanschuiven door het ongeval. In totaal verlies je er meer dan een uur. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
PREMIUM
RESTOTIP. Blueness: nog maar drie weken open, en al een ster waard
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Blueness, het gloednieuwe restaurant van Sergio Herman waarbij de moderne Franse keuken met een Japanse twist centraal staat. Meer restotips lees je in ons dossier.