Het hele team dat ervoor zorgde dat 'De kleur van de stad maakt mijn ziel amoureus' tot stand kon komen.
Volledig scherm
Het hele team dat ervoor zorgde dat 'De kleur van de stad maakt mijn ziel amoureus' tot stand kon komen. © Klaas De Scheirder

Tweede Stadskroniek rolt van de persen: verhalen en anekdotes over geschiedenis LGBTQ-gemeenschap

AntwerpenEén maand na de eerste Stadskroniek ligt de tweede er al. En ook nu is het een hele bijzondere. Het boek ‘De kleur van de stad maakt mijn ziel amoureus’ volgt LGBTQ-personen in de stad Antwerpen van de jaren ’50 tot vandaag. Het boek werd zaterdag voorgesteld in Het Roze Huis.

 1. Hoe een fascistische Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Hoe een fascisti­sche Antwerpse moord uit 1936 tot de grootste staking ooit leidde: “Ze zijn weer bezig, ze zijn weer bezig”

  In de nacht van 22 op 23 mei 1936 worden twee socialistische syndicalisten in de Antwerpse binnenstad neergekogeld door een fascist. De moord op Albert Pot (19) en Theo Grijp (37) gaf aanleiding tot de grootste algemene staking ooit in ons land, en betekende meteen ook het begin van onze moderne sociale zekerheid. De gebeurtenissen worden zaterdag om 14 uur door de socialistische vakbond ABVV herdacht.
 2. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpakkingsvrij
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout: in deze 4 winkels in de regio Antwerpen winkel je verpak­kings­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de ruime regio rond Antwerpen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Granelle in Mortsel tot Bocal in Borgerhout. Bij deze vier zaken neem je zelf je verpakking mee.