Volledig scherm
Illustratiebeeld. Binnenkort komen er op de site van Melgeshof nog eens 56 extra serviceflats. © shutterstock

Tweede deel nieuw woonzorgcentrum Melgeshof officieel geopend

Zorgbedrijf Antwerpen heeft vandaag officieel het tweede deel van het nieuwe woonzorgcentrum Melgeshof en de nieuwe serviceflats geopend. De bewoners namen eerder al hun intrek in de nieuwbouw.

De 180 bewoners wonen er in kleine leefgroepen. Ze delen met zeven of acht bewoners een eetkamer. In het nieuwe gebouw bevinden zich ook vijf extra serviceflats,  rolstoeltoegankelijke flats met één of twee slaapkamers. Alle flats zijn ondertussen al verhuurd of verkocht. De bewoners van de serviceflats en buurtbewoners kunnen momenteel in het tijdelijke dienstencentrum totdat het nieuwe er staat.

Het oude gebouw van woonzorgcentrum Melgeshof zal plaats maken voor een nieuwe stek voor dienstencentrum Tuinwijk en 56 extra serviceflats. De bouwwerken daarvoor starten in een latere fase. In 2018 zijn op de site al het nieuwe Dagverzorgingscentrum Merksem en 37 serviceflats in gebruik genomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. CurieuzeNeuzen levert nieuwe inzichten over blootstelling: “Op zoek naar propere lucht? Verhuizen naar het platteland is geen oplossing”

    Curieuze­Neu­zen levert nieuwe inzichten over blootstel­ling: “Op zoek naar propere lucht? Verhuizen naar het platteland is geen oplossing”

    Naar het platteland verhuizen op zoek naar propere lucht, loont niet altijd. Dat blijkt uit een vervolgonderzoek van CurieuzeNeuzen, het grootschalige onderzoek naar luchtkwaliteit in Vlaanderen. “Zeker wie naar de stad pendelt en lang in het verkeer zit, heeft een verhoogde blootstelling aan luchtvervuiling”, concluderen de wetenschappers.