Links: zo zou het nieuwe schoolgebouw er ongeveer hebben uitgezien na afwerking.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: zo zou het nieuwe schoolgebouw er ongeveer hebben uitgezien na afwerking. © RV - Sandra Van Watermeulen/Photo News

Twee scholen moeten op zoek naar oplossing voor 250 leerlingen: “Ons hele team is van de kaart”

De instorting van de school in aanbouw op Nieuw Zuid is naast een menselijke tragedie ook slecht nieuws voor heel wat Antwerpse gezinnen én een emotioneel enorme dreun voor de schoolteams. Zowel de stedelijke basisschool Zuidzin als de muzische basisschool K’do (GO!) hadden er op 1 september hun intrek moeten nemen. Alles samen gaat het om 250 leerlingen waarvoor nu zo snel mogelijk een oplossing zal worden gezocht. En dat wordt niet zo eenvoudig.

  1. Twee maanden cel voor projectontwikkelaar Erik Van der Paal voor organiseren lockdownfeestje: “Zeer egoïstisch en asociaal gedrag”

    Twee maanden cel voor projectont­wik­ke­laar Erik Van der Paal voor organise­ren lockdown­feest­je: “Zeer egoïstisch en asociaal gedrag”

    De politierechtbank van Antwerpen heeft projectontwikkelaar Erik Van der Paal, die al 35 keer door de politierechtbank werd veroordeeld in andere zaken, nu ook schuldig bevonden aan het organiseren van een lockdownfeest. De man werd met zestien anderen betrapt in een restaurant in Antwerpen op een moment dat de horeca gesloten was door de coronapandemie. Van der Paal kreeg twee maanden cel en moet ook een boete van 1.200 euro betalen.