De douane in de Antwerpse haven? Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
De douane in de Antwerpse haven? Beeld ter illustratie. © BELGA

Twee Antwerpse douaneburelen bedreigd met tijdelijke sluiting door personeelstekort

In het Antwerpse havengebied sluiten twee kaaiburelen van de douane mogelijk tijdelijk de deuren vanwege personeelstekort. De FOD Financiën laat wel weten dat het zeker niet de bedoeling is de kantoren definitief te sluiten, maar dat er tijdelijk voorrang moet worden gegeven aan de taken op de Grensinspectiepost (GIP) Rechteroever.

 1. Delhaize Museumstraat houdt als een van de laatste winkels nog wel de deuren dicht: “Alleen naïevelingen geloven wat ons nu wordt beloofd”
  PREMIUM

  Delhaize Museum­straat houdt als een van de laatste winkels nog wel de deuren dicht: “Alleen naïevelin­gen geloven wat ons nu wordt beloofd”

  “Te koop: meer dan 9.000 werknemers.” De boodschap hangt boven een rij winkelkarretjes die de ingang van de Delhaize-winkel Hippodroom op het Antwerpse Zuid blokkeert. Het filiaal in de Museumstraat was één van de twee Vlaamse Delhaize-winkels die donderdag nog wél gesloten bleef, na de massale staking van de voorbije weken. “De directie wil de winkel toch openen, maar er ligt binnen bijna niets meer.”
  Antwerpen
 2. Sportcomplex van Beerschot doelwit van aanslag in drugsmilieu: “Jeugdspeler F. moet eruit”
  PREMIUM

  Sportcom­plex van Beerschot doelwit van aanslag in drugsmili­eu: “Jeugdspe­ler F. moet eruit”

  Een 18-jarige Nederlander Saverio B. staat terecht voor een aanslag met een vuurwerkbom tegen de kantine van het jeugdcomplex van Beerschot. Samen met zijn neefje spoot hij ook een dreigement in graffiti op de zijgevel: “F. moet eruit." Die ‘F.’ staat voor een jeugdspeler van Beerschot, van wie de oudere broers in het drugsmilieu zitten. Saverio B. kwam woensdag alvast met een opmerkelijke vraag naar de rechtbank.
  Antwerpen