Vanaf 21 oktober van dit jaar kan Masmeijer opnieuw een aanvraag tot vrijlating onder voorwaarden indienen.
Volledig scherm
Vanaf 21 oktober van dit jaar kan Masmeijer opnieuw een aanvraag tot vrijlating onder voorwaarden indienen. © ANP Kippa

Tv-figuur Frank Masmeijer komt niet vrij na één derde van celstraf

De Nederlandse tv-figuur Frank Masmeijer, die door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld werd tot negen jaar cel in een drugszaak, krijgt geen voorwaardelijke invrijheidstelling. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank maandag beslist.

 1. Stedelijke lagere school De Tandem zet intensief in op Nederlands: “Leerwinst is na vijf jaar groot”
  Antwerpen

  Stedelijke lagere school De Tandem zet intensief in op Nederlands: “Leerwinst is na vijf jaar groot”

  Een goede kennis van het Nederlands is van levensbelang om kansen te krijgen in onze samenleving. Basisschool De Tandem op het Kiel - een zeer diverse wijk - investeert nu al vijf schooljaren intensief in zijn taalbeleid. Met resultaat. “Bij de start van ons project had 77 procent van de leerlingen leerachterstand. Vandaag is dat nog 30 procent”, zegt directrice Chantal Corremans.
 1. VIDEO. Motorfiets rijdt 1,5 kilometer zonder bestuurder over Antwerpse ring: hoe kan dat?
  Antwerpen

  VIDEO. Motorfiets rijdt 1,5 kilometer zonder bestuurder over Antwerpse ring: hoe kan dat?

  Op de Antwerpse Ring werden automobilisten dinsdagmiddag getrakteerd op een eigenaardig tafereel. Verschillende bestuurders zagen namelijk een motor voorbij rijden... zonder bestuurder. Het spektakel levert merkwaardige beelden op. Ondertussen heeft de politie laten weten dat de bestuurder ongeveer 1,5 kilometer eerder ten val was gekomen, toen hij over een paar metalen buizen was gereden. Maar hoe kan het dat zijn tweewieler dan nog rustig doorrijdt? Onze motorexpert legt het uit.
 2. Dooprituelen in Antwerpen worden stelselmatig 'braver': “Er wordt minder alcohol gedronken en schachtenverkopen worden hervormd”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Doopritue­len in Antwerpen worden stelselma­tig 'braver': “Er wordt minder alcohol gedronken en schachten­ver­ko­pen worden hervormd”

  De dood van Sanda Dia in 2018, tijdens een studentendoop, zorgde voor een schokgolf door het land. Het imago van dooprituelen kreeg een serieuze deuk, waardoor eerstejaarsstudenten tegenwoordig steeds vaker twijfelen om zich te laten dopen. Unifac, de koepel van studentenverenigingen aan de UAntwerpen, merkt dat clubs daarop inspelen en dooprituelen inhoudelijk aanpassen. “Die evolutie zal zich nog verderzetten.”