Volledig scherm
Rechter Caroline M. op een receptie. Foto midden: het Vlinderpaleis, het Antwerpse justitiepaleis. Foto rechtsonder: in de Museumstraat botste de rechter tegen een container. Foto rechtsboven: in de nabijgelegen Graaf Van Hoornestraat schampte ze twee geparkeerde wagens. © rv - kds - Google Street View

Tuchtprocedure gestart naar dronken rechter (57) die wegvlucht na ongeval

Het gerecht is een tuchtprocedure gestart naar de Antwerpse correctionele rechter Caroline M. (57). Ze zat woensdag dronken achter het stuur en knalde tegen een container en enkele geparkeerde wagens op het Antwerpse Zuid. Ze pleegde daarop vluchtmisdrijf en werd pas op de Ring onderschept door de politie.

Het was woensdagavond rond zeven uur wanneer de rechter van de correctionele rechtbank in Antwerpen in de Museumstraat tegen een container botste. In plaats van uit te stappen en de schade op te meten, zette ze volgens getuigen haar route gewoon voort. Ze reed over de Leopold de Waelplaats voor het Museum voor Schone Kunsten en draaide met een ernstig beschadigd wiel de Graaf Van Hoornestraat in. Daar botste ze opnieuw met schade aan twee geparkeerde wagens tot gevolg.

Alweer pleegde de rechter uit Brasschaat vluchtmisdrijf en draaide de Leien op richting Antwerpse Ring via de Bolivartunnel onder het Vlinderpaleis (het Antwerpse justitiepaleis). Op de Ring werd ze door de politie gedwongen de afrit Berchem te nemen en te stoppen. Ze blies positief. Haar rijbewijs werd onmiddellijk met vijftien dagen ingetrokken door het parket-generaal, de hoogste afdeling van het openbaar ministerie.

Tuchtonderzoek gestart

Aangezien de verdachte rechter is bij de correctionele rechtbank wordt het dossier behandeld door het Antwerpse hof van beroep. Het onderzoek wordt gevoerd door het parket-generaal. Naast het strafrechtelijk onderzoek voor de inbreuken is er ook een tuchtonderzoek gestart naar de rechter. Daarvan zijn nog niet alle elementen bekend en wordt er momenteel niet verder gecommuniceerd.

Geruchten rond alcoholgebruik ontkracht

Er circuleren geruchten dat het niet de eerste keer is dat Caroline M. een glas te veel op heeft en brokken maakt. Zo zou ze twee weken geleden afwezig zijn geweest bij een zitting omwille van alcoholgebruik en zou ze twee jaar geleden van een boot gevallen zijn in dronken toestand met langdurige afwezigheid tot gevolg.

Bronnen dichtbij de rechter ontkennen dat. In beide gevallen zat alcoholgebruik volgens hen niet in het spel. “Het geval met die boot was een ongeval. Ze wilde ‘s ochtends vertrekken met haar eigen jacht voor het werk en ze kwam door een val tussen kaai en schip terecht. Haar lange afwezigheid was te wijten aan een verbrijzelde schouder.”

Volledig scherm
De verdachte is rechter aan de correctionele rechtbank in Antwerpen.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. WEEKENDTIPS: Oktoberfest, spokenwandeling en een stadstrail

  WEEKEND­TIPS: Oktober­fest, spokenwan­de­ling en een stadstrail

  Een droevige avond voor al wie graag eens kwam genieten van een verse lunch of een terrasje kwam doen bij Juno, want het gezellige barretje op de Vrijdagmarkt geeft zaterdagavond de allerlaatste ronde... De huidige eigenares stopt ermee, en geeft daarom een laatste feestje op de Vrijdagmarkt. Maar er is ook goed nieuws: alles moet op, dus het wordt sowieso een onvergetelijke avond! Rykasso komt er draaien, dus een feestje zal het worden. Vanaf 17 uur tot 4 uur ‘s nachts heb je een laatste kans om nog iets te gaan drinken en de benen los te gooien in Juno!
 2. IS-weduwe uit Deurne smeekt om Belgische nationaliteit te mogen behouden

  IS-weduwe uit Deurne smeekt om Belgische nationali­teit te mogen behouden

  De 24-jarige Soraya E. die samen met haar drie kleine kinderen vastzit in een Koerdisch kamp voor gevangenen van terreurgroep Islamitische Staat, wil absoluut haar Belgische nationaliteit behouden. Alleen dan maakt zij kans ooit naar haar familie in Deurne te kunnen terugkeren. De federale procureur wil Soraya’s Belgische paspoort afnemen en haar laten veroordelen tot 5 jaar cel voor deelname aan terroristische activiteiten.