Wie op het stuk trambedding van de Melkmarkt en de Korte Koepoortstraat fietst, riskeert een valpartij op de gevaarlijke kasseien.
Volledig scherm
Wie op het stuk trambedding van de Melkmarkt en de Korte Koepoortstraat fietst, riskeert een valpartij op de gevaarlijke kasseien. © Klaas De Scheirder

Trambedding van Melkmarkt en Korte Koepoortstraat krijgt asfaltlaag

Wie op het stuk trambedding van de Melkmarkt en de Korte Koepoortstraat fietst, riskeert een valpartij op de gevaarlijke kasseien. Daarom wordt er eind deze maand asfalt aangelegd. Daarna volgen nutswerken in de Lange Koepoortstraat, waar begin 2020 de heraanleg tot een woonerf begint.

De asfalteringswerken op het stuk trambedding van de Melkmarkt en de Korte Koepoortstraat beginnen op 26 augustus en zijn normaal gezien op 9 september klaar. De gevaarlijke kasseien op de rijbaan worden verwijderen en vervangen door een laagje asfalt. De aannemer gaat ook de goten bekijken, en waar nodig vernieuwen. De stoep wordt niet aangepakt.

“Woningen en winkels zullen toegankelijk blijven voor voetgangers. Fiets- en gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid”, zegt het Antwerpse districtsbestuur. “De tram blijft gewoon rijden, waardoor een deel van de asfalteringswerken ’s nachts zullen plaatsvinden.”

De asfalteringswerken zijn een tijdelijke maatregel in afwachting van de aanleg van de ‘stadslus’. Die lus, waarvoor de complexe plannen in de maak zijn, loopt van de Franklin Rooseveltplaats naar het hart van de stad, over de Lange Nieuwstraat, de Korte Nieuwstraat en de Melkmarkt en gaat dan terug over de Korte Koepoortstraat, de Wolstraat en Kipdorp. De tram en de auto moeten er op hetzelfde rijvak komen, waardoor fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen. Met de aanleg van de stadslus hoopt men fietsers van de drukke Meir te halen.

Wanneer de asfaltwerken op het stuk trambedding van de Melkmarkt en de Korte Koepoortstraat achter de rug zijn, beginnen op 16 september nutswerken in de Lange Koepoortstraat. Die gebeuren in vier fases en duren tot aan de kerstvakantie. Eind januari 2020 begint de aannemer dan aan de effectieve heraanleg van de straat tot een woonerf, waar de snelheid voor alle gebruikers beperkt is tot 20 km per uur. De riolering wordt niet aangepakt. De vernieuwde Lange Koepoortstraat moet dan tegen juni 2020 klaar zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Uniek zitsysteem Poule en Poulette blijkt visionair te zijn: “Dankzij zelf uitgevonden en gepatenteerde zitplaatsen kan je in afgesloten bubbel zitten”

  Uniek zitsysteem Poule en Poulette blijkt visionair te zijn: “Dankzij zelf uitgevon­den en gepaten­teer­de zitplaat­sen kan je in afgesloten bubbel zitten”

  Maandag is het zover: de horeca mag haar deuren opnieuw openen. Zo ook kippenrestaurant Poule & Poulette. Haar vestigingen in Antwerpen, Gent, Brussel en Mechelen heeft ze helemaal coronaproof gemaakt dankzij een zelf bedachte manier om zitplaatsen te creëren, bestellingen via QR codes en gepersonaliseerde mondmaskers voor het personeel.
 2. Slechts helft kandidaat-leerlingen buitengewoon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Slechts helft kandidaat-leerlingen buitenge­woon onderwijs vindt plaats in Antwerpen

  Iets meer dan de helft van de kinderen die aangemeld werden voor een plaatsje in het buitengewoon onderwijs in Antwerpen, heeft ook een plaats toegewezen gekregen. Daarmee is de volledige capaciteit ingenomen, voor de andere kinderen wordt een oplossing gezocht. Het kabinet van Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) roept de verschillende partners op om structurele oplossingen te zoeken, zodat dit scenario in de toekomst geen vervolg meer krijgt.
 3. Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomerervaring in eigen stad
  PREMIUM

  Daar zijn de zomerbars! Hier kan je de komende weken terecht voor dé ultieme zomererva­ring in eigen stad

  Hoera! De horeca mag opnieuw de deuren openen en dat betekent dat ook de verschillende Antwerpse zomerbars opnieuw opstarten. Sommige in een light versie, andere proberen dan weer de coronacrisis even te vergeten door zoveel mogelijk de authentieke beleving te garanderen maar allemaal stellen ze de veiligheid van hun klanten voorop. Wij maakten een overzicht waar je vanaf maandag opnieuw terecht kan voor die ultieme zomerbeleving in de stad.