Het justitiepaleis van Antwerpen.
Volledig scherm
Het justitiepaleis van Antwerpen. © belga

Tot vier jaar cel voor Nederlandse uithaalploeg: “We wilden enkel naar de prostitutiebuurt voor een nachtje plezier”

Vier Nederlanders hebben donderdag celstraffen tot vier jaar en 8.000 euro boete gekregen. Ze werden vorig jaar in verdachte omstandigheden tegen gehouden in de haven van Antwerpen. De correctionele rechtbank vond het bewezen dat ze een partij cocaïne uit een koelcontainer wilden halen. De beklaagden noemden dat onzin en beweerden dat ze een nachtje plezier wilden beleven in de prostitutiebuurt.

 1. Primeur voor Middelheimziekenhuis: cardioloog voert hartoperatie uit met robot
  PREMIUM
  Antwerpen

  Primeur voor Middelheim­zie­ken­huis: cardioloog voert hartopera­tie uit met robot

  Het ZNA Middelheim in Antwerpen heeft een primeur beet: interventiecardioloog Stefan Verheye plaatste er deze maand voor de eerste keer vanop afstand een stent in de kransslagader van een patiënt. Hij bedient een katheter van een fractie van een millimeter met een joystick en volgt alles vanop een beeldscherm. Dat heeft niet enkel voordelen voor de patiënt, maar ook voor de arts: “Door de operatie vanop afstand uit te voeren, worden we niet langer blootgesteld aan schadelijke röntgenstraling.”
 2. Lage-emissiezone leverde Antwerpen op vier jaar al 45 miljoen euro aan boetes op: “Stijging in 2020 was te brutaal”
  PREMIUM
  Antwerpen

  La­ge-emissiezo­ne leverde Antwerpen op vier jaar al 45 miljoen euro aan boetes op: “Stijging in 2020 was te brutaal”

  De Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) blijft voor gekibbel zorgen. “Dat er in 2020 voor 15 miljoen euro boetes is uitgeschreven, is een blamage voor de stad”, zegt gemeenteraadslid Niel Staes (Groen). “We zijn pro LEZ, maar de communicatie over de regels moet veel beter. Het systeem mag nooit een structurele bron van inkomsten worden.” Schepen Tom Meeuws (Vooruit) relativeert: “Eind 2020 was niet eens 1 procent van de automobilisten in overtreding.”
 1. Tuinkabouters protesteren tegen Antwerpse luchthaven: “Vliegveld is verlieslatend en uitbreiding illegaal”
  ANTWERPEN

  Tuinkabou­ters proteste­ren tegen Antwerpse luchthaven: “Vliegveld is verliesla­tend en uitbrei­ding illegaal”

  Naar de oeroude Kempische traditie Poortje Pik hebben tuinkabouters uit heel Antwerpen besloten in de nacht op 1 mei weg te lopen uit hun voortuintjes om massaal richting luchthaven in Deurne te trekken. De kabouters protesteerden er tegen de uitbreiding van de luchthaven en de luchthaven tout court. “We dromen van een alternatieve toekomst en delen die met de mens.”
 2. The London is klaar voor heropening op 8 mei: “Onze grootste bekommernis? Dat mensen ons vergeten zouden zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  The London is klaar voor heropening op 8 mei: “Onze grootste bekommer­nis? Dat mensen ons vergeten zouden zijn”

  Met zicht op het water van het Kattendijkdok en het Havenhuis krijg je op het terras van restaurant The London in de Amsterdamstraat vanaf zaterdag verschillende werelds-geïnspireerde gerechten op je bord. Eigenaars Tommy Cavalière en Thalissa Kraus zijn klaar voor 8 mei, met een verwarmd en overdekt terras: “Wij merken dat de neerslachtigheid stilletjes aan omslaat naar positieve energie en zin in een leven na corona”, klinkt het.
 3. Het eerste terrasje van stadsgids Tanguy Ottomer is bij Cordoba Foodbar: “Zon van ‘s morgens tot ‘s avonds”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het eerste terrasje van stadsgids Tanguy Ottomer is bij Cordoba Foodbar: “Zon van ‘s morgens tot ‘s avonds”

  Deze week verklapt een bekende local elke dag waar hij zijn eerste terrasje gaat doen bij de langverwachte heropening van de horeca op 8 mei. Vandaag spraken we met stadsgids Tanguy Ottomer. Hij zal zaterdag te vinden zijn bij Cordoba Foodbar, op de Napoleonkaai op ‘t Eilandje. “Als je andere gasten iets ziet eten, is de verleiding meestal te groot om zelf niets te bestellen.”
 1. Vlissingen pakt uit met online bevrijdingsfestival
  Play

  Vlissingen pakt uit met online bevrij­dings­fes­ti­val

 2. Duizend rozen voor verongelukte Elkin (22) uit Hulst
  Play

  Duizend rozen voor verongeluk­te Elkin (22) uit Hulst