Op 7 december 2017 werden enkele van de zes verdachten betrapt toen ze een lading van 1.800 kilo cocaïne wilden uithalen uit een container op kaai 1700. De handelswaar zat verstopt tussen inpakpapier.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 7 december 2017 werden enkele van de zes verdachten betrapt toen ze een lading van 1.800 kilo cocaïne wilden uithalen uit een container op kaai 1700. De handelswaar zat verstopt tussen inpakpapier. © © Bart Leye

Tot 8 jaar cel voor bendeleden die 6 ladingen cocaïne uithaalden in haven: ““Mijn cliënt is door bepaalde mensen gebruikt”

AntwerpenTot 9 jaar cel was er geëist tegen de leden van een criminele organisatie die in 2017 zes ladingen cocaïne uithaalden van kaai 1700 in de Antwerpse haven. Tot 8 jaar hebben ze gekregen. De twee fixers, die de transporteurs in contact brachten met de leveranciers, gaan het langst de gevangenis in. Rudi V., die volgens zijn advocaat John Maes vooral slachtoffer was in dit dossier, krijgt 2 jaar minder dan gevorderd was. “Mijn cliënt is door bepaalde mensen gebruikt.”