Drie woningen werden weggeblazen door de gasontploffing.
Volledig scherm
Drie woningen werden weggeblazen door de gasontploffing. © Marc De Roeck

Topman Fluvius verschijnt voor strafrechter als verdachte van gasontploffing in Wilrijk

Netbeheerder Fluvius  en zijn topmannen Frank Vanbrabant (57) en Wim Den Roover (59 moeten voor de strafrechter verschijnen als verdachte voor de dodelijke gasontploffing op het Ridderveld in Wilrijk. Dat heeft de raadkamer vanmorgen beslist. Fluvius wil op het proces haar onschuld en dat van haar toplui aantonen. 

  1. Schilders vinden oorlogsboodschap uit 1941 in gewelf van Sint-Jacobskerk: “Geniet volop van het leven en neem bijtijds een ander vrouwtje”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Schilders vinden oorlogs­bood­schap uit 1941 in gewelf van Sint-Jacobskerk: “Geniet volop van het leven en neem bijtijds een ander vrouwtje”

    “Wij staan hier te werken, zwart van den honger. Tot den laatsten cent persen zij ons af om een weinig eten.” Nee, dit is geen noodkreet van uitgebuite werkkrachten anno 2020, maar een stem uit 1941, tijdens WO II. Dit is een fragment van een boodschap die vier arbeiders in de Antwerpse Sint-Jacobskerk op orderbriefjes van de stad hebben neergeschreven. De briefjes zijn tijdens restauratiewerken teruggevonden in een sluitsteen van het gewelf, 27 meter hoog. Netjes opgevouwen in een luciferdoosje. Het Stadsarchief reconstrueerde de levensloop van het viertal.