Vanaf de middag werd het lek erger en moest de brandweer grotere pompen inzetten om het gevaarte ervan te beletten te zinken.
Volledig scherm
Vanaf de middag werd het lek erger en moest de brandweer grotere pompen inzetten om het gevaarte ervan te beletten te zinken. © Marc De Roeck

Tijdelijk ponton met betoncentrale dreigt te zinken door lek: brandweer pompt water weg en voorkomt dat constructie zinkt

AntwerpenEen tijdelijk ponton dat aan de Sint-Michielskaai gelegen ligt voor werken aan de kaaien staat op zinken. Dat bevestigt de Antwerpse brandweer. Het ponton, dat een betoncentrale aan boord heeft, maakt sinds deze voormiddag water door een probleem met een ondersteuningspaal. Momenteel slaagt de brandweer erin om het ponton boven water te houden, maar het lek is nog niet gedicht.

 1. Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”
  Antwerpen

  Workshops van Zaïna (34) laten kleine kunstenaar floreren: "Juridisch advies is er niet enkel voor grote artiesten”

  Kunstenaar en jurist: Zaïna De Beer (34) is het allebei, en ze combineert deze twee functies ook in haar eigen bedrijf Alpha Legal Creatives. Haar doel? De creatieve geest ondersteunen, zowel qua juridisch advies als qua branding. Op vrijdag 27 mei organiseert ze een gratis workshop voor creatieve ondernemers en artiesten die meer willen weten over hoe ze hun werk online kunnen beschermen. “Het doel is om de startende creatieveling de kans te geven om te floreren.”
 2. REPORTAGE. Dit was de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike in het Sportpaleis: “Zelfde sfeer als bij het voetbal, maar dan zonder het geweld”
  PREMIUM
  Antwerpen

  REPORTAGE. Dit was de finale van het wereldkam­pi­oen­schap Coun­ter-Stri­ke in het Sportpa­leis: “Zelfde sfeer als bij het voetbal, maar dan zonder het geweld”

  Zondag 22 mei markeert een historische dag in het Antwerpse Sportpaleis. Zestienduizend fans van 62 nationaliteiten zaten er uren op hun stoel gekluisterd voor de finale van het wereldkampioenschap Counter-Strike Global Offensive, een razend populaire videogame. 150 miljoen mensen wereldwijd volgden het evenement live mee. Wij gingen langs op de tribune en ontdekten een nieuwe wereld. “De beste speler ter wereld zei me dat hij nog nooit voor zo’n gek publiek gespeeld heeft.”