De actievoerders met in het midden Rob Uyttersprot (23) van Cafee Cabron.
Volledig scherm
De actievoerders met in het midden Rob Uyttersprot (23) van Cafee Cabron. © Klaas De Scheirder

Tientallen Antwerpse cafés beplakt met ‘aanvraag voor meer menselijkheid’: “Regering schrijft ons ten dode op”

ANTWERPENDe Antwerpse binnenstad ontwaakt zaterdagochtend met tientallen cafévitrines afgeplakt met krantenpapier en aanvragen tot stedenbouwkundige vergunningen. Beginnen de horecakoppen massaal te rollen? Gelukkig (nog) niet, en gaat het slechts om een ludieke actie. “Een noodkreet in naam van de menselijkheid.”

 1. Scheldelaan in Antwerpse haven grondig vernieuwd ter hoogte van complex Lillo
  Antwerpen

  Schel­delaan in Antwerpse haven grondig vernieuwd ter hoogte van complex Lillo

  De komende maanden zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) grondige onderhoudswerken uitvoeren op de Scheldelaan (N101) in de Antwerpse haven. Ter hoogte van complex 12 Lillo vernieuwt AWV de rijweg en renoveert de bruggen over de R2. Ook het wegdek in de richting van Antwerpen, van complex Lillo tot net voor de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis, krijgt een opknapbeurt. In de andere rijrichting vernieuwt AWV het fietspad tussen Covestro en complex Lillo.
 2. Terrassen open op 1 mei? Stad speelt geen cavalier seul: “Als het federaal niet mag, handhaven we de maatregelen”
  Antwerpen

  Terrassen open op 1 mei? Stad speelt geen cavalier seul: “Als het federaal niet mag, handhaven we de maatrege­len”

  Als de horecaterrassen van het Overlegcomité nog niet open mogen op 1 mei, zal de stad Antwerpen die federale beslissing volgen. Dat laat burgemeester Bart De Wever (N-VA) dinsdag weten. “We willen geen aanzuigeffect van omliggende gemeenten creëren. Zélf blijf ik achter mijn voorstel staan om de terrassen wél te openen, als maatregel van openbare orde. Maar dan in het hele land.”
 3. Advocaten vragen vrijspraak voor Antwerpse ‘Fight Club’: “Freefighting is als SM, je kiest er zelf voor”
  PREMIUM

  Advocaten vragen vrijspraak voor Antwerpse ‘Fight Club’: “Freefigh­ting is als SM, je kiest er zelf voor”

  Freefighting is niets om bang van te zijn. Meer zelfs: aangezien de 66 freefighters van RAFC Antwerp zeer bewust en weloverwogen aan de gevechten deelnemen, primeert het zelfbeschikkingsrecht. Althans, dat is wat hun advocaten ervan denken. De aanklager ziet de freefights wél als een groot gevaar: “Er hadden doden kunnen vallen.” Zij vordert straffen tot 2,5 jaar voor de leiders van freefightbende.
 4. Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurkalender cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”
  ANTWERPEN

  Horeca telt af naar 1 jaar lockdown en doet Bart De Wever cynische scheurka­len­der cadeau: “De tijd vliegt, ook als je niet zo’n fun hebt”

  “Niets verandert tot we iets doen”, dat is de boodschap van de Antwerpse horeca-ondernemers Wim Van der Borght en David Claeys. Woensdag brachten ze burgemeester Bart De Wever (N-VA) een bezoek met een originele scheurkalender die aftelt naar één jaar lockdown. “Tegen het paasweekend moet de horeca terug open kunnen, definitíef”, reageert De Wever.
 1. Coronaregels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer
  Play

  Coronare­gels? De ene houdt zich eraan, de ander niet meer

 2. Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'
  Play

  Zeeuwse scholieren blij met buitenles: 'Leuker dan binnen'