Tussen 23.30 en 6 uur mag je je niet op straat begeven.
Volledig scherm
Tussen 23.30 en 6 uur mag je je niet op straat begeven. © Klaas De Scheirder

Tien Antwerpenaren trekken naar rechtbank tegen instellen avondklok

Er komt vanuit liberale hoek protest tegen de ingevoerde avondklok in de provincie Antwerpen. Tien Antwerpenaren onderzoeken of ze juridische stappen kunnen ondernemen tegen de maatregelen. Ze hebben twee advocaten in de arm genomen.

 1. Congo-expo in MAS wekt controverse: Groen wil dat stad ‘roofkunst’ teruggeeft en gestorven Congolezen (tijdens Wereldtentoonstelling) herdenkt
  PREMIUM

  Con­go-ex­po in MAS wekt controver­se: Groen wil dat stad ‘roofkunst’ teruggeeft en gestorven Congolezen (tijdens Wereldten­toon­stel­ling) herdenkt

  Drie maanden na de opschudding over koloniale standbeelden is er nu ook commotie rond de tentoonstelling ‘100 x Congo’. Die begint op 3 oktober in het MAS. Gemeenteraadslid Ikrame Kastit (Groen) spreekt over ‘roofkunst die thuishoort in Congo’. Ze wil een gepaste herdenking van acht Congolezen die stierven tijdens de Antwerpse Wereldtentoonstelling in 1894. Dat eerbetoon komt er ook. Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) wijst op de grote zorg die Belgische en Congolese wetenschappers aan de expo hebben besteed.
 2. Nederlander krijgt stroomstoot van 50.000 volt uit nieuw politiewapen

  Nederlan­der krijgt stroom­stoot van 50.000 volt uit nieuw politiewa­pen

  Het snelleresponsteam (SRT) van de Antwerpse politie heeft zondag voor het eerst in twee jaar schoten gelost met het nieuwe stroomstootwapen X2. Een Nederlander die na een lange achtervolging het Rivierenhof was ingevlucht en de politie bedreigde met een ijzeren staaf, kreeg twee schoten uit het stroomstootwapen. Hij werd gearresteerd en voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Nederland vraagt zijn uitlevering.