Tom Claessens van groothandel Claessens.
Volledig scherm
Tom Claessens van groothandel Claessens. © rv

Thuislevering groenten en fruit van Groothandel Claessens gaat versneld
van start

Onder invloed van de strenge coronamaatregelen lanceert de Antwerpse Groothandel Claessens in versneld tempo zijn nieuwe thuisleverdienst voor particuliere klanten. Claessens Home Delivery brengt vanaf nu bijna dagelijks dagverse groenten, fruit en andere producten tot aan de voordeur. Ook na de coronacrisis blijft het mogelijk om vanuit de huiskamer online te bestellen en alles thuis geleverd te krijgen.

Groothandel Claessens kan terugvallen op een rijke historiek en een grote expertise wat groenten en fruit betreft. Op de site aan Kielsbroek 23 in Antwerpen beschikt het bedrijf over een Cash & Carry van 1.500 m² waar meer dan 3.000 verse artikelen verkocht worden. Naast de gekende groenten en fruit zitten daar ook truffels, Aziatische en Japanse groenten en kruiden, alle soorten primeurs, mini-groenten, vergeten groenten en voorgesneden groenten en fruit bij. Groothandel Claessens neemt alles rechtstreeks af van de telers en de importeurs, wat in de eerste plaats kwaliteit en versheid garandeert.

Sterke partners

“Particulieren zijn uiteraard welkom in onze Cash & Carry. Maar we speelden al langer met het idee om naar de klanten toe te gaan en hen een extra service te bieden. In het kader van de coronacrisis besloten we meteen een versnelling hoger te schakelen en onze Home Delivery in recordtijd uit te rollen. Met de hulp van enkele sterke partners konden we heel snel een goed functionerende website realiseren”, legt zaakvoerder Tom Claessens uit.

Het bestelplatform voor de horeca Growzer, webontwikkelaar The Cult of Content en ERP-softwareleverancier CCE zetten mee hun schouders onder dit project. Op de nieuwe website van Claessens Home Delivery kunnen klanten vanuit hun luie zetel heel eenvoudig dagverse groenten, fruit, pasta’s en bereide maaltijden bestellen. Van dinsdag tot en met zaterdag wordt alles thuis aan de voordeur geleverd.

Ook na de coronacrisis

“Het aantal producten wordt de komende periode week na week verder uitgebreid”, vertelt Claessens nog. “Vanaf volgende week zal er ook vis in het assortiment zitten bijvoorbeeld. Claessens Home Delivery is geen tijdelijke actie voor zo lang de coronacrisis duurt. Ook nadien is het onze bedoeling om dit als een volwaardige extra dienstverlening aan onze particuliere klanten te blijven aanbieden.”

Meer informatie vind je op de website.

 1. Antwerpen start cultureel seizoen zonder Cultuurmarkt: “We werken aan alternatieve scenario’s voor na de zomer”

  Antwerpen start cultureel seizoen zonder Cultuur­markt: “We werken aan alternatie­ve scenario’s voor na de zomer”

  Nadat de Nationale Veiligheidsraad besliste om alle massa-evenementen minstens tot 31 augustus te verbieden, heeft ook de stad Antwerpen nu formeel beslist de jaarlijkse Cultuurmarkt niet te organiseren. Samen met alle betrokken partijen uit de kunst- en cultuursector wordt achter de schermen druk gewerkt aan een nieuw initiatief om de start van het culturele seizoen in Antwerpen kracht bij te zetten.
 2. Vlaamse Opera toont Jambon enorme uitdagingen voor heropstart

  Vlaamse Opera toont Jambon enorme uitdagin­gen voor heropstart

  Vlaams minister-president Jan Jambon, ook bevoegd voor cultuur, heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan de Opera in Antwerpen. Opera Ballet Vlaanderen liet er zien hoe groot de uitdaging voor het kunsthuis wordt om opnieuw grote producties te brengen als er rekening moet worden gehouden met coronarichtlijnen. Wanneer die heropstart op gang kan komen, zal allicht volgende week, na de bijeenkomst van de Nationale Veiligheidsraad, duidelijk worden.
 1. Lot van katje Lee ligt nu in handen van Antwerpse rechter: “Een kerngezond dier platspuiten? Vanwaar die verbetenheid?”
  PREMIUM

  Lot van katje Lee ligt nu in handen van Antwerpse rechter: “Een kerngezond dier platspui­ten? Vanwaar die verbeten­heid?”

  Moet kater Lee uit Peru een spuitje krijgen? Of kan het diertje in quarantaine geplaatst worden om uit te sluiten dat het hondsdolheid heeft? De Antwerpse rechter doet daarover volgende week vrijdag uitspraak. Vandaag deden de partijen - baasje Selena Ali (23) en het Federaal Agentschap voor de Voedsel­veiligheid (FAVV) - hun argumenten uit de doeken in de rechtbank, waar (opnieuw) tientallen ‘dierenvrienden’ waren samengetroept. Na afloop van de rechtszaak liet Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) weten dat hij “in een mum van tijd drie concrete quarantainemogelijkheden” heeft gevonden.
 2. Motard onder drugs rijdt met 200 km/u om politie af te schudden

  Motard onder drugs rijdt met 200 km/u om politie af te schudden

  Tijdens een actie van het verkeersondersteuningsteam West merkte de politie een motorrijder op die met hoge snelheid optrok. Hij reed richting de Noorderlaan. De ploeg kon de motor niet bijhouden, maar de camera-operatoren spoorden het voertuig op. De motard probeerde de ploeg af te schudden en op de autosnelweg werden snelheden tot 200 km/u gehaald. De motorrijder kon uiteindelijk gestopt worden en de bestuurder testte positief op drugs. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. Hij mag zich later voor de politierechter verantwoorden voor zijn gedrag.