De acteurs en andere medewerkers van toneelstuk De Groene Muur na hun eerste voorstelling in het UZA op 25 mei.
Volledig scherm
De acteurs en andere medewerkers van toneelstuk De Groene Muur na hun eerste voorstelling in het UZA op 25 mei. © Lieve Loubers

Theaterstuk ‘De Groene Muur’ van en over zeven chronisch zieke mensen speelt extra voorstellingen

Theaterstuk ‘De Groene Muur’, gespeeld door zeven chronisch zieke mensen, geeft twee extra voorstellingen. Op donderdag 28 november en vrijdag 13 december openen de deuren van het auditorium Kinsbergen in het UZA voor een optreden over het leven van chronisch zieken. “Het stuk werd gemaakt met een lach en een traan. Het is geen klaagzang over onze ziekte want er zit ook veel humor in.”

0 reacties

  1. Voormalig personeel Intensieve Zorgen opgeroepen voor tijdelijke covidafdeling in ZNA: “Een noodzaak, maar fijn dat we kunnen helpen”
    Antwerpen

    Voormalig personeel Intensieve Zorgen opgeroepen voor tijdelijke covidafde­ling in ZNA: “Een noodzaak, maar fijn dat we kunnen helpen”

    Met 18 zijn ze, de voormalige IZ-verpleegkundigen die terugkeren naar hun job van weleer. Om voldoende bedden voor ernstig zieke covidpatiënten te voorzien, opent Ziekenhuis Netwerk Antwerpen dinsdag in ZNA Middelheim een tijdelijke covidafdeling. Het personeel werd op twee dagen tijd gevonden bij de administratieve takken van het ZNA: Wim (45) en Sonja (44) hebben allebei jaren ervaring op Intensieve Zorgen, maar zullen hun huidige job de komende maand combineren met de zorg voor covidpatiënten. “Patiënten verzorgen zit nog in de vingers”, klinkt het.