Enkele internationale deelnemers van het Big Deal project van 'Theater van A tot Z' in november 2019.
Volledig scherm
Enkele internationale deelnemers van het Big Deal project van 'Theater van A tot Z' in november 2019. © Rebecca Tanghe

‘Theater van A tot Z’ leidt Europees cultuurproject: “Met online workshops ondersteunen we kwetsbare groepen”

AntwerpenHet Antwerps ‘Theater van A tot Z’ is begonnen aan een groot gelijkekansenproject waar zes landen aan meewerken. Het Europese partnerschap is meer dan 140.000 euro waard en zal bijna twee jaar duren. Het doel: kwetsbare doelgroepen via dramatische expressie online ondersteunen.

 1. Nieuw kunstwerk in Stadspark zet historische vrouwen op een voetstuk
  Antwerpen

  Nieuw kunstwerk in Stadspark zet histori­sche vrouwen op een voetstuk

  Voor de tweede editie van PUBLIEK FIGUUR, een kunstproject in het Antwerpse stadspark, maakte de Poolse kunstenares Goshka Macuga een sculptuur getiteld ‘Figures of Absence’ waarin ze vijf historische vrouwen op een voetstuk zet. Macuga koos deze vrouwen omwille van de grote impact die hun leven en werk hadden op de maatschappij en de kunsten, in Antwerpen, België en daarbuiten. De kunstenares tekende de gezichtsprofielen van deze vrouwen en goot ze vervolgens af in rubber. “Om te verwijzen naar de hoge mate van afwezigheid van vrouwen in het collectieve geheugen en de publieke verbeelding.”
 2. 15 jaar geleden vermoordde Hans Van Themsche oppas N’Doye en kleine Luna: “Laat ons de straatnaam veranderen, dan vergeet niemand ooit deze gruwelijke tragedie”
  PREMIUM
  Antwerpen

  15 jaar geleden vermoordde Hans Van Themsche oppas N’Doye en kleine Luna: “Laat ons de straatnaam veranderen, dan vergeet niemand ooit deze gruwelijke tragedie”

  Ook dit jaar heeft de familie van Oulematou ‘N’Doye’ Niangadou bloemen neergelegd in de Zwartzusterstraat. Dat doet de familie al vijftien jaar lang, sinds Hans Van Themsche zijn racistische moorden pleegde op oppas N’Doye (24) en de kleine Luna (2,5). “Zou het niet mooi zijn om de straatnaam te veranderen naar Luna-N’Doyestraat?”, vraagt de familie van N’Doye zich af.
 3. “Er moet een schuldige aangeduid worden. De publieke druk is te groot”: advocaat beklaagde explosie Paardenmarkt minimaliseert verantwoordelijkheid cliënt
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Er moet een schuldige aangeduid worden. De publieke druk is te groot”: advocaat beklaagde explosie Paarden­markt minimali­seert verantwoor­de­lijk­heid cliënt

  Na een uitvoerig requisitoir van het OM op 5 mei was het vandaag de beurt aan de advocaat van Hamdi C. Meester Cielen benadrukte dat de hoofdhuurder van Paardenmarkt nummer 101, dat op 15 januari 2018 de lucht in ging door een gasexplosie, absoluut niet de volledige verantwoordelijkheid zou moeten dragen. Bij de andere advocaten zat dat niet lekker. “Ik vraag me nog altijd af waarom Hamdi mij toen niet heeft ingelicht over dat gaslek.”
 4. 48.000 Antwerpse mantelzorgers krijgen gratis psychologische bijstand
  Antwerpen

  48.000 Antwerpse mantelzor­gers krijgen gratis psychologi­sche bijstand

  Online platform BloomUp, een Antwerpse start-up, wil Antwerpse mantelzorgers gratis in contact brengen met psychologen. En daar is nood aan: uit onderzoek van Steunpunt Mantelzorg blijkt dat twee op drie mantelzorgers de zorgverlening momenteel zwaarder ervaren dan voor de start van de coronacrisis. Om de mentale veerkracht van de bijna 50.000 Antwerpse mantelzorgers te versterken, kan een mantelzorger zich via BloomUp inschrijven voor drie gratis online consultaties met erkende psychologen.
 1. Strijenham: paradijselijke natuur, maar het mist een frituur
  Play

  Strijenham: paradijse­lij­ke natuur, maar het mist een frituur

 2. Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af
  Play

  Geitenboer Roy raakt niet van zijn kaas af