Tommy Cavalière en Thalissa Kraus van restaurant The London.
Volledig scherm
PREMIUM
Tommy Cavalière en Thalissa Kraus van restaurant The London. © The London

The London is klaar voor heropening op 8 mei: “Onze grootste bekommernis? Dat mensen ons vergeten zouden zijn”

AntwerpenMet zicht op het water van het Kattendijkdok en het Havenhuis krijg je op het terras van restaurant The London in de Amsterdamstraat vanaf zaterdag verschillende werelds-geïnspireerde gerechten op je bord. Eigenaars Tommy Cavalière en Thalissa Kraus zijn klaar voor 8 mei, met een verwarmd en overdekt terras: “Wij merken dat de neerslachtigheid stilletjes aan omslaat naar positieve energie en zin in een leven na corona”, klinkt het.

 1. Bob Cools (87) heeft zijn memoires klaar: “Ik heb de ‘blauwe’ Janssens nooit het woord socialist horen gebruiken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bob Cools (87) heeft zijn memoires klaar: “Ik heb de ‘blauwe’ Janssens nooit het woord socialist horen gebruiken”

  Leven en werk van Bob Cools: ga er gerust even voor zitten. Dertig jaar lang bouwde hij in Antwerpen aan zijn socialistische visie op stadsontwikkeling. Voor zijn memoires heeft hij de wereld laten wachten tot zijn 87ste. Niet erg, want ook nu is hij nog scherp én “onvermoeibaar verontwaardigd”, zoals Tatjana Scheck (Antwerpse voorzitster van Vooruit), raak omschrijft. Voor een voordracht over Lenin of econoom John Maynard Keynes mag je hem altijd bellen. Over Patrick Janssens liever niet.
 2. De grote revival van Sint-Anneke Plage: masterplan moet glorie van weleer herstellen met meer groen en horeca op het strand
  Linkeroever

  De grote revival van Sint-Anneke Plage: masterplan moet glorie van weleer herstellen met meer groen en horeca op het strand

  Opgehoogde dijken, horecazaken als paviljoenen en een bedrijvige jachthaven: de toekomst van het Sint-Annastrand, zoals beschreven in het nieuwe ruimtelijk ordeningsplan, ziet er rooskleurig uit. Komende jaren zet de stad in op een grondige herstructurering van de geliefde plage en omstreken. Een eerste concrete verandering zal in het najaar al zichtbaar zijn. “We willen de Plage op Sint-Anneke terug in haar oude glorie herstellen.”