Het nieuwe Pitaya-restaurant in de vernieuwde Antwerp Tower.
Volledig scherm
Het nieuwe Pitaya-restaurant in de vernieuwde Antwerp Tower. © Klaas De Scheirder

Thais restaurant Pitaya opent in gerenoveerde Antwerp Tower: “Originele streetfood met verse producten”

AntwerpenWoensdag opende de Thaise restaurantketen Pitaya een filiaal in Antwerpen. Het streetfoodrestaurant bevindt zich naast het Operaplein in de pas gerenoveerde Antwerp Tower. Met het Aziatische decor en de traditionele smaken wanen bezoekers zich er in de drukke straten van Bangkok. De eerste 100 gerechten worden gratis geserveerd.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Overnacht eens in 16de-eeuws gebouw: vijfsterrenhotel ‘Sapphire House’ opent naast Antwerpse Handelsbeurs
  Antwerpen

  Overnacht eens in 16de-eeuws gebouw: vijfster­ren­ho­tel ‘Sapphire House’ opent naast Antwerpse Handels­beurs

  Sapphire House Antwerp, het langverwachte Marriotthotel in de Lange Nieuwstraat, opent binnenkort zijn deuren als deel van de Antwerpse Handelsbeurssite. Het majestueuze 16de-eeuwse gebouw, De Grooten Robijn, werd in z'n oorspronkelijke glorie hersteld en omgebouwd tot een vijfsterrenhotel. Binnenin vind je onder meer 139 kamers, een luxueuze spa, gym en wellness, een cocktailbar en een gastronomisch restaurant. De opening van het hotel wordt verwacht begin 2022.
 3. Buttons, flyers én oranje schoenen klagen geweld tegen vrouwen aan: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad”
  Antwerpen

  Buttons, flyers én oranje schoenen klagen geweld tegen vrouwen aan: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad”

  De Internationale dag tegen geweld op vrouwen kleurde donderdag ook de Antwerpse straten. In de modebuurt zetten winkeliers een oranje schoen in de etalages. Vooruit en de progressieve vrouwenbeweging Zij-kant deelden aan het station van Berchem buttons en flyers uit. “We sporen mensen aan om in te grijpen wanneer ze gedrag zien dat niet door de beugel kan”, zegt schepen voor Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit).