Een verpleegster van Geneeskunde voor het Volk maakt zich klaar om een coronatest af te nemen bij een patiënte van de groepspraktijk. De ruimte is bijzonder: de kapel van de Sint-Rochuskerk.
Volledig scherm
Een verpleegster van Geneeskunde voor het Volk maakt zich klaar om een coronatest af te nemen bij een patiënte van de groepspraktijk. De ruimte is bijzonder: de kapel van de Sint-Rochuskerk. © AFP

Testen in heel apart decor: groepspraktijk Geneeskunde voor het Volk werkt in Sint-Rochuskerk

Het is een dagelijkse race die de verplegers van Geneeskunde voor het Volk in Deurne lopen. De locatie is bijzonder: de coronatesten worden afgenomen in de kapel van de Sint-Rochuskerk. “We zitten nu al op een niveau van 45 testen per dag, zegt dr. Bart Ostyn van de groepspraktijk.

  1. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
    PREMIUM
    Antwerpen

    Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

    Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.