Charlotte Heus voor haar nieuw café Barries.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlotte Heus voor haar nieuw café Barries. © Klaas De Scheirder

Terwijl horeca kreunt onder coronaregels opent Charlotte (31) café Barries in hart van Antwerpen: “Het is nu of nooit”

Charlotte Heus (31) heeft zaterdag de eerste pils getapt in haar café Barries. Een moedige sprong van de Antwerpse nu kroegen en restaurants buigen én barsten onder strenge coronamaatregelenen. “Om schrik te hebben dat dit mislukt heb ik geen tijd”, zegt Charlotte. “Soms moet je in je dromen geloven.”

 1. Vanaf overmorgen ‘reddingsstrook’ in files verplicht
  Antwerpen

  Vanaf overmorgen ‘reddings­strook’ in files verplicht

  Vanaf overmorgen zal het officieel verplicht zijn om tijdens filevorming altijd een ‘reddingsstrook’ te creëren voor voertuigen van de hulpdiensten. Concreet betekent dat dat voertuigen op de linkerrijstrook uiterst links moeten gaan rijden en alle andere voertuigen zoveel mogelijk naar rechts moeten gaan. De reddingsstrook moet ervoor zorgen dat hulpvoertuigen sneller bij de plaats van een ongeval kunnen komen.
 2. Congo-expo in MAS wekt controverse: Groen wil dat stad ‘roofkunst’ teruggeeft en gestorven Congolezen (tijdens Wereldtentoonstelling) herdenkt
  PREMIUM

  Con­go-ex­po in MAS wekt controver­se: Groen wil dat stad ‘roofkunst’ teruggeeft en gestorven Congolezen (tijdens Wereldten­toon­stel­ling) herdenkt

  Drie maanden na de opschudding over koloniale standbeelden is er nu ook commotie rond de tentoonstelling ‘100 x Congo’. Die begint op 3 oktober in het MAS. Gemeenteraadslid Ikrame Kastit (Groen) spreekt over ‘roofkunst die thuishoort in Congo’. Ze wil een gepaste herdenking van acht Congolezen die stierven tijdens de Antwerpse Wereldtentoonstelling in 1894. Dat eerbetoon komt er ook. Cultuurschepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) wijst op de grote zorg die Belgische en Congolese wetenschappers aan de expo hebben besteed.
 3. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op woensdag 30 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op woensdag 30 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 170 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 204. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1915. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 362 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.