Bij Fort Lillo worden de komende jaren flinke aanpassingen gedaan aan de dijken, de natuur en het fort zelf. Links op de foto de Sint-Benedictuskerk met rechts een oud kruitmagazijn uit de tijd van Napoleon. archieffoto Boaz Timmermans
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Fort Lillo worden de komende jaren flinke aanpassingen gedaan aan de dijken, de natuur en het fort zelf. Links op de foto de Sint-Benedictuskerk met rechts een oud kruitmagazijn uit de tijd van Napoleon. archieffoto Boaz Timmermans © Boaz Timmermans

Terug naar het fort uit 1815; Groen licht voor het Masterplan Lillo

Lillo-Fort is wat nog overblijft van het vroegere polderdorp Lillo. Amper vijftig bewoners kijken hier langs de Schelde uit op de kerncentrale van Doel. Al heeft Lillo-Fort best wat charmes. Een terugkeer naar het uitzicht van 1815 moet het dorpje nog meer uitstraling geven. Eindelijk krijgt het Masterplan Lillo groen licht.

 1. Bartender Beka Gogeshvili experimenteert met mocktails in restaurant Fiera: “Ik hou ervan om nieuwe smaken te ontdekken”
  Martini

  Bartender Beka Gogeshvili experimen­teert met mocktails in restaurant Fiera: “Ik hou ervan om nieuwe smaken te ontdekken”

  In de monumentale Antwerpse Handelsbeurs huist restaurant Fiera, waar je dineert op fluwelen kussens tussen de zuilen. Gerestaureerd met respect voor het erfgoed is er vandaag ook ruimte voor jong talent. Beka Gogeshvili experimenteert met zijn start-up ‘Mixed Feelings’ volop met mocktails, bij restaurantgasten steeds populairder om de avond mee in te zetten.
 2. Antwerpse politie brengt 270 (!) vuurwerkovertreders huisbezoek: “Ook met de ouders wordt een hartig woordje gepraat”
  Antwerpen

  Antwerpse politie brengt 270 (!) vuurwerk­over­tre­ders huisbezoek: “Ook met de ouders wordt een hartig woordje gepraat”

  De Antwerpse lokale politie en de stedelijke jeugdinterventie zijn de voorbije eindejaarsperiode liefst 270 vuurwerkovertreders thuis gaan opzoeken om hen het signaal te geven dat ze op de radar staan. Tijdens de huisbezoeken werden ook de ouders van de overtreders op hun verantwoordelijkheid gewezen. “Onze aanpak werpt vruchten af: slechts één van hen werd nadien opnieuw gevat”, stelt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), die meteen ook aankondigt dat er volgend jaar opnieuw preventieve huisbezoeken zullen plaatsvinden.
 3. Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassenkoning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)
  PREMIUM
  Antwerpen/Zoersel

  Elf verdachten naar assisen voor roofmoord op ‘matrassen­ko­ning’ (maar ‘de man met één been' blijft buiten schot)

  De roofmoord op zakenman Jerry Coeman zal dan toch door een volksjury moeten beoordeeld worden. De raadkamer heeft elf verdachten doorverwezen naar de kamer van inbeschuldigingstelling, de laatste stop voor een assisenproces. De familie is tevreden over die beslissing maar vraagt wel dat er haast wordt gemaakt met het proces. De brutale moord dateert van 3 mei 2017.