De Spaanse gerechten van tapasbar Tío.
Volledig scherm
PREMIUM
De Spaanse gerechten van tapasbar Tío. © CVDP

TERRASTIP. Tapasbar Tío, het Spaanse eiland op het Zuid

AntwerpenZin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welk terras deze zomer het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week Tío, een tapasbar met uitgebreide drankkaart en een gezellig terras aan de bruisende Marnixplaats.

 1. “Eerste lading cocaïne gooiden criminelen recht in mijn armen”: drugsspeurder Paul Claeys gaat na 50 jaar (bijna) met pensioen
  PREMIUM
  Antwerpen/Lokeren

  “Eerste lading cocaïne gooiden criminelen recht in mijn armen”: drugsspeur­der Paul Claeys gaat na 50 jaar (bijna) met pensioen

  Bij de federale politie is Paul Claeys (67) een unicum. Niemand heeft meer dienstjaren op de teller dan hij. Hij begint deze maand aan zijn vijftigste dienstjaar bij de federale gerechtelijke politie (FGP), waarvan meer dan twintig jaar bij de drugsbrigade in Antwerpen. “Toen ik als jonge rijkswachter bij de havenbrigade begon, lag er niemand wakker van drugs.”
 2. Omstreden Antwerpse goudfabriek naar de rechter na flyeractie Groen: “Pamflet bevat foute info”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Omstreden Antwerpse goudfa­briek naar de rechter na flyeractie Groen: “Pamflet bevat foute info”

  Het zit er bovenarms op tussen de Antwerpse goudraffinaderij Value Trading en de partij Groen. De goudfabriek stapt naar de rechtbank tegen flyers die werden verspreid door de Antwerpse afdeling van Groen. In die flyers wordt opgeroepen om een bezwaarschrift in te dienen tegen de nieuwe aanvraag van Value Trading voor een verlenging van zijn omgevingsvergunning. Value Trading beweert dat de documenten foutieve informatie bevatten.