Eigenaar Simon Teunis nam eind jaren negentig café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier over.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Simon Teunis nam eind jaren negentig café 't Keteltje in het Antwerpse Schipperskwartier over. © Patrick Lefelon

“’t Keteltje is als de Playboy, alle mannen kennen het van horen zeggen”: uitbater berucht café voor rechter voor openhouden huis van ontucht

AntwerpenCafé ‘t Keteltje is al twintig jaar een ‘instituut’ in het Antwerpse Schipperskwartier. Het stadsbestuur beet jarenlang zijn tanden stuk op  deze draaischijf van prostitutie en mensenhandel. Uitbaters Simon en Nicky Teunis staan vandaag samen met twee obers, een caféklant  en de eigenaar van het gebouw voor de rechter wegens het openhouden van een ‘huis van ontucht’. De uitbater verklaarde daarover: “Er wordt al eens over een borst en een been gewreven, maar er gaan geen handen onder de kledij.” Portret van de meeste beruchte zaak in de rosse buurt.

 1. 5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
  Antwerpen

  5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter

  Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. “De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten.”
 2. Waarom 400 leerlingen met ‘festivalbandje’ naar school trokken: “Al hun stappen worden geregistreerd”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Waarom 400 leerlingen met ‘festival­band­je’ naar school trokken: “Al hun stappen worden geregi­streerd”

  Een spannende dag voor de leerlingen van het Stedelijk Lyceum Pestalozzi in Wilrijk. 400 proefkonijnen mochten woensdagvoormiddag deelnemen aan een contact tracing-evenement. Gewapend met een modern festivalbandje, die al hun stappen registreerden, volgden ze deze ochtend les. “Dit testevenement zal uitwijzen of de technologie ingezet kan worden in de evenementensector, al gaat dit over coronagrenzen heen.”
 3. Antwerpen eerste stad ter wereld die stadsgidsen verenigt: “Gedaan met elkaar te beconcurreren”
  Antwerpen

  Antwerpen eerste stad ter wereld die stadsgid­sen verenigt: “Gedaan met elkaar te beconcurre­ren”

  Op een hoffelijke manier toeristen ontvangen in het centrum van Antwerpen: dat is waar de vereniging Antwerp Tour Association (ATA) vanaf 26 april naar streeft. Vanmiddag ondertekenden verschillende touraanbieders van de stad op de Grote Markt een charter dat er op termijn voor zal zorgen dat alle gidsen vredig naast elkaar kunnen bestaan: “Antwerpen heeft hiermee een wereldprimeur beet die de sector bundelt en naar een hoger peil brengt.”
 4. Lot van Let’s Go Urban bezegeld na audit: “Verhaal met de stad eindigt volgende week”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Lot van Let’s Go Urban bezegeld na audit: “Verhaal met de stad eindigt volgende week”

  De stad Antwerpen zet de samenwerking met het geplaagde Let’s Go Urban “quasi zeker” stop. Dat zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in een reactie op de audit die aantoont dat er tot 350.000 euro aan belastinggeld voor het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi is verduisterd. De stad heeft Let’s Go Urban ondertussen in gebreke gesteld. “Wellicht gaan we volgende week naar een verbreking. Dan stopt het verhaal van de stad en Let’s Go Urban”, aldus De Wever.
 1. Eeuw oude Middelburgse Seisklok krijgt opknapbeurt
  Play

  Eeuw oude Middelburg­se Seisklok krijgt opknap­beurt

 2. Dokbrug open, versleten Koningsbrug weg
  Play

  Dokbrug open, versleten Konings­brug weg