Swapfiets, met de opvallende blauwe banden
Volledig scherm
Swapfiets, met de opvallende blauwe banden © RV

Swapfiets geeft honderd gratis fietsen aan Antwerpse zorgverleners

Swapfiets, het fietsabonnement met de blauwe voorband, geeft honderd gratis fietsen aan het personeel van ZNA (ZiekenhuisNetwerk Antwerpen). “We willen cruciale sectoren vanuit Swapfiets zoveel mogelijk ondersteunen.”

“Zorgpersoneel en werknemers van cruciale sectoren - zoals de voedingsnijverheid, de veiligheid en de distributie - die zich moeten verplaatsen, moeten dat ook kunnen blijven doen. Daarom hebben we besloten om kosteloos fietsen aan te bieden aan ZNA”, zegt Thomas Schiltz, country operations manager Belgium van Swapfiets. “De fiets is en blijft immers een goede en veilige optie voor verplaatsingen. Vandaar dat we er ook voor kiezen om continuïteit in onze service te voorzien door fietsen bij mensen thuis te blijven bezorgen.”

Vandaag, vrijdag 27 maart, zal een eerste levering van honderd fietsen aankomen bij ZNA. “De daling van het aanbod van het openbaar vervoer gecombineerd met het feit dat onze mensen in shiften werken, doet ons zoeken naar andere vormen van mobiliteit,” zegt ZNA-mobiliteitsmanager Felix Vanvuchelen. “We hebben meer dan 6.000 personeelsleden, die allemaal meer shifts draaien dan normaal. Dat zijn niet alleen zorgverleners, maar ook ondersteunend personeel zoals technici en poetspersoneel. Wij stimuleren het gebruik van de fiets al langer, maar dit zien we als een opportuniteit om onze mensen nog meer te doen fietsen.”

Bedrijven uit cruciale sectoren die op zoek zijn naar een mobiliteitsoplossing kunnen contact opnemen met Swapfiets opnemen via service@swapfiets.com of via +32 33 04 55 75.

 1. Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium
  PREMIUM

  Benno Bernard: “Belkacem is een misdadiger die ze hadden moeten ophangen” 10 jaar geleden maakte Vlaanderen kennis met Sharia4Belgium

  Exact tien jaar geleden verstoorde Fouad Belkacem met zijn pas opgerichte Shariah4Belgium een lezing aan de universiteit in Antwerpen. Dichter/schrijver Benno Barnard had zijn lezing als titel “Lang leve God, weg met Allah” gegeven. “De dagen nadien werd ik uitgescholden voor racist en islamhater. Ja, ik en niet die Belkacem was een gevaar voor de democratie.” Wij blikken in drie afleveringen terug op 10 jaar Shariah4Belgium.
 2. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

  Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

  De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
 3. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

  Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

  De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.