De blauwe stippellijn is de werfzone langs de Scheldelaan. De rode lijn is de omleiding die alle gemotoriseerd verkeer vanaf april moet volgen, via Oosterweelsteenweg en Kastelweg. Vanaf juni is dat ook het traject voor fietsers. Rechtsonder ligt het Noordkasteel.
Volledig scherm
De blauwe stippellijn is de werfzone langs de Scheldelaan. De rode lijn is de omleiding die alle gemotoriseerd verkeer vanaf april moet volgen, via Oosterweelsteenweg en Kastelweg. Vanaf juni is dat ook het traject voor fietsers. Rechtsonder ligt het Noordkasteel. © RV

Stuk Scheldelaan zes jaar afgesloten voor alle verkeer: 20 minuten extra reistijd in spits

AntwerpenWie voor werk of recreatie geregeld via de Scheldelaan rijdt, moet vanaf maart zes jaar lang rekening houden met verkeershinder en een omleiding van 2 kilometer. Lantis (ex-BAM) start in maart met de voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwe Scheldetunnel. De werfzone bevindt zich ten westen van het Noordkasteel langs de Scheldelaan. Die wordt gedeeltelijk afgesloten.

 1. 
Verdachten granaataanslagen opgepakt dankzij politie die chatberichten en schuilnamen op Sky-telefoons ontcijfert
  PREMIUM

  Verdachten granaataan­sla­gen opgepakt dankzij politie die chatberich­ten en schuilna­men op Sky-telefoons ontcijfert

  De ontcijferde chatberichten van de Sky-cryptofoons slaan gaten in de verdediging van geweldplegers in het drugsmilieu. Twaalf verdachten zijn donderdag (opnieuw) opgepakt voor granaataanslagen, brandstichtingen en bedreigingen. “De politie had al aanwijzingen maar de chatberichten en de ontcijferde schuilnamen op de Sky-telefoons hebben voor een extra boost in het onderzoek gezorgd”, zegt het parket.
 2. Antwerps koppel wil imago van rijst opkrikken met webshop: “Rijst koken in een plastic zakje? Heiligschennis”
  ANTWERPEN

  Antwerps koppel wil imago van rijst opkrikken met webshop: “Rijst koken in een plastic zakje? Heilig­schen­nis”

  Toen Babak Khazaeli (33) zijn kersverse vriendin Annemie Struyf (29) - niet díe Annemie Struyf - net leerde kennen was hij in shock dat ze rijst kookte in een plastic zakje. Jaren later lanceert het Antwerps koppel de webshop ‘RiceMeUp’ om rijst weer hip te maken. “Van de klassieke basmati tot Perzichse smoky- en zwarte biorijst en alles wat goed oogt en lekker ruikt.”
 1. Wetenschappers UAntwerpen analyseren journaals in coronajaar 2020: “Marc Van Ranst kwam 26.136 seconden aan het woord”
  Antwerpen

  Wetenschap­pers UAntwerpen analyseren journaals in coronajaar 2020: “Marc Van Ranst kwam 26.136 seconden aan het woord”

  Dat de coronacrisis in 2020 de nieuwsagenda domineerde, hoeft geen betoog meer. Waarschijnlijk moeten we zelfs teruggaan tot WOII voor een vergelijkbare mediastorm. Wetenschappers van de Universiteit Antwerpen onderzochten de berichtgeving in de zevenuurjournaals van Eén en VTM tussen 2003 en 2020, en stelden vast dat de coronacrisis alle normale verhoudingen in het nieuws door elkaar schudde. Nicholas Lataire, directeur van News City - waartoe ook VTM NIEUWS behoort - zegt dat de nieuwsredactie rekening houdt met bepaalde conclusies uit het onderzoek, maar nuanceert: “Wij hebben altijd onze journalistieke keuzes bepaald op basis van de informatienoden van dat moment”.
 2. Twintig jaar Oosterweelverbinding, een blik op de toekomst: “Het worden wilde jaren ’20, waarin de stad een nieuw gezicht krijgt”
  PREMIUM

  Twintig jaar Oosterweel­ver­bin­ding, een blik op de toekomst: “Het worden wilde jaren ’20, waarin de stad een nieuw gezicht krijgt”

  In het vijfde en laatste deel van onze reeks over 20 jaar Oosterweelverbinding kijken we vooruit. Falen is geen optie meer na twee decennia uitstel: in 2030 moet het grootste wegenbouwproject van Europa klaar zijn. Tenzij technische, financiële of juridische valkuilen ook die timing onderuit halen. Of een virus. Kansarme wijken als Dam, Kronenburg en Luchtbal moeten dankzij overkappingen en ringparken veel leefbaarder worden. Cruciaal is dat we ons anders verplaatsen, ondanks het nieuwe beton: minder met de auto, méér met tram, bus, trein en fiets. Dat is de ‘modal shift’. “Het worden wilde jaren ‘20, waarin de stad een nieuw gezicht zal krijgen”, zegt Manu Claeys (stRaten-generaal). Een aflevering gemist? In dit dossier vind je ze allemaal terug.
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht