Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Studenten vragen NMBS in open brief om rolstoelvriendelijke treinen: “En ja, ik blijf treinreizen tijdens de spits. Sorry”

Studenten van de Karel de Grote Hogeschool hebben de NMBS in een open brief gevraagd om meer rekening te houden met personen met een handicap. Die kunnen nu vaak enkel de trein nemen als ze die op voorhand reserveren zodat ze hulp krijgen bij het instappen.

  1. Daling van aantal besmettingen in Antwerpen op vrijdag 25 september

    Daling van aantal besmettin­gen in Antwerpen op vrijdag 25 september

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 66 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 89. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1664. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Antwerpen op 314 te liggen. Omdat Antwerpen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.