Schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit) bakte voor de gelegenheid zelf de pannenkoeken: "Rode Neuzen Dag zet projecten voor welzijn nog eens extra op de kaart."
Volledig scherm
Schepen voor Onderwijs Jinnih Beels (Vooruit) bakte voor de gelegenheid zelf de pannenkoeken: "Rode Neuzen Dag zet projecten voor welzijn nog eens extra op de kaart." © Klaas De Scheirder

Studenten van KdG genieten van een pannenkoek in het Rode Neuzen-café op campus: “Drempel verlagen om hulp te zoeken bij studentencoaches”

AntwerpenOveral in Vlaanderen engageren onderwijsinstellingen zich om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Zo ook de KdG Hogeschool, die vandaag in het Rode Neuzen-café op campus koffie en gebak verkochten om het goede doel én hun studenten te steunen: “We zetten hard in op het welzijn van onze studenten”, zegt directrice van campus Groenplaats Vicky Van Bauwel. “De coronacrisis heeft de nood aan hulp vergroot.”

 1. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 2. Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwenteam tijdens Scheldecross: “We willen ongelijkheid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”
  ANTWERPEN

  Antwerpse Dirk (64) steunt vrouwen­team tijdens Schelde­cross: “We willen ongelijk­heid in veldrijden wegwerken, ook al is er nog een lange weg te gaan”

  Gendergelijkheid. Dat is waar Dirk Verbeeck (64) voor strijdt met zijn bedrijf Bonache. De prijs voor gendergelijkwaardigheid die Bonache dit jaar kreeg, weerspiegelt zich ook in het vrouwenwielerteam De Ceuster Bonache Cycling Team, dat zondag prominent aanwezig is op de Antwerpse Scheldecross. “Mannen en vrouwen zijn niet gelijk in veldrijden, kijk naar startgelden, vergoedingen en prijzengelden.”