Volledig scherm
De Zomerfabriek wordt de tijdelijke locatie voor de studenten Event- en Projectmanagement (EPM) © Jonas Roosens

Studenten ruilen aula in voor Zomerfabriek en organiseren eigen evenement

Eerstejaarsstudenten Event- en Projectmanagement (EPM) aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen starten het academiejaar traditiegetrouw op een bijzondere locatie. Dit jaar palmen ze vier dagen de terreinen van de Zomerfabriek aan de Minkelersstraat in.

Op de Zomerfabriek, een vast programmaonderdeel van Zomer van Antwerpen, werken de studenten vanaf maandag aan hun eigen event Nextasy, dat donderdagavond 19 september van start gaat. Vorig jaar vond de eerste editie plaats in Meatpack, dit jaar wordt het een publiek toegankelijk evenement.

Voor Nextasy ging KdG een samenwerking aan met stadsbreed festival Zomer van Antwerpen. Het project versterkt de identiteit van beide organisaties. De Zomerfabriek was een zomer lang de plek waar jongeren konden creëren en participeren. De studenten trekken die vibe nu door in september.

De uitdaging voor de studenten is helder: organiseer op vier dagen tijd een publiek evenement voor meer dan duizend personen. Docenten van Karel de Grote Hogeschool en event professionals zorgen voor coaching op maat.

Het grote publiek is welkom op donderdagavond 20 september vanaf 19 uur, de inkom bedraagt 5 euro inclusief een drankje. Je kan het project volgen op Instagram via de stories van www.instagram.com/kdghogeschool/.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.