De Zomerfabriek wordt de tijdelijke locatie voor de studenten Event- en Projectmanagement (EPM)
Volledig scherm
De Zomerfabriek wordt de tijdelijke locatie voor de studenten Event- en Projectmanagement (EPM) © Jonas Roosens

Studenten ruilen aula in voor Zomerfabriek en organiseren eigen evenement

Eerstejaarsstudenten Event- en Projectmanagement (EPM) aan Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen starten het academiejaar traditiegetrouw op een bijzondere locatie. Dit jaar palmen ze vier dagen de terreinen van de Zomerfabriek aan de Minkelersstraat in.

Op de Zomerfabriek, een vast programmaonderdeel van Zomer van Antwerpen, werken de studenten vanaf maandag aan hun eigen event Nextasy, dat donderdagavond 19 september van start gaat. Vorig jaar vond de eerste editie plaats in Meatpack, dit jaar wordt het een publiek toegankelijk evenement.

Voor Nextasy ging KdG een samenwerking aan met stadsbreed festival Zomer van Antwerpen. Het project versterkt de identiteit van beide organisaties. De Zomerfabriek was een zomer lang de plek waar jongeren konden creëren en participeren. De studenten trekken die vibe nu door in september.

De uitdaging voor de studenten is helder: organiseer op vier dagen tijd een publiek evenement voor meer dan duizend personen. Docenten van Karel de Grote Hogeschool en event professionals zorgen voor coaching op maat.

Het grote publiek is welkom op donderdagavond 20 september vanaf 19 uur, de inkom bedraagt 5 euro inclusief een drankje. Je kan het project volgen op Instagram via de stories van www.instagram.com/kdghogeschool/.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.