Een spandoek met de boodschap 'Sorry' wordt aan Fabres kunstwerk 'De man die de wolken meet' gehangen.
Volledig scherm
Een spandoek met de boodschap 'Sorry' wordt aan Fabres kunstwerk 'De man die de wolken meet' gehangen. © Studenten Conservatorium Antwerpen

Studenten hangen vlag met ‘sorry’ aan beeld van Jan Fabre

Op de toren van kunstencampus deSingel in Antwerpen is vrijdag een tijdlang een vlag met het woord “sorry” erop bevestigd aan het beeld ‘De man die de wolken meet’ van Jan Fabre. Het gaat om een initiatief van een aantal kunststudenten van het Antwerpse conservatorium. Ze willen naar eigen zeggen in de plaats van Fabre sorry zeggen voor het grensoverschrijdend gedrag waarvan eind 2018 sprake was in een open brief van voormalige werknemers en stagiairs.

  1. Verbod op laptops tijdens examens in Antwerpse stadsschool: “Grote paniek achter de schermen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Verbod op laptops tijdens examens in Antwerpse stads­school: “Grote paniek achter de schermen”

    Leerlingen met leermoeilijkheden van een stedelijke school op het Antwerpse Zuid mogen hun laptop tijdens de examens niet gebruiken, hoewel hen dat als ondersteunende maatregel was beloofd. Stilaan wordt duidelijk hoe groot de paniek is bij Digipolis, de IT-dochter van stad Antwerpen, na de cyberaanval van maandagnacht. Honderden personeelsleden op stadsdiensten werken terug met pen en papier. “We hoorden dat de problemen wel tot eind dit jaar kunnen duren.”