Suzanne, Flore, Lisa, Lize en Sophie maakten de succesvolle Instagrampagina ‘Blijfinuwkot’.
Volledig scherm
Suzanne, Flore, Lisa, Lize en Sophie maakten de succesvolle Instagrampagina ‘Blijfinuwkot’. © rv

Studenten Grafische en Digitale Media geven tips tijdens lockdown: “Onze Instagrampagina heeft al 25.000 volgers”

Vijf vrienden uit de richting Grafische Digitale Media aan de AP hogeschool oogsten succes met hun Instagrampagina ‘Blijfinuwkot’. “We geven mensen tips om hun tijd te vullen op een ludieke manier”, klinkt het bij hen.

 1. “Probeer maar eens nieuwe mensen te leren kennen als er vijf stoelen tussen zitten”: Marion (18) startte vandaag haar studie aan de UAntwerpen
  PREMIUM

  “Probeer maar eens nieuwe mensen te leren kennen als er vijf stoelen tussen zitten”: Marion (18) startte vandaag haar studie aan de UAntwerpen

  Die onvergetelijke eerste dag aan de hogeschool of universiteit is voor de starters van dit jaar misschien nóg memorabeler. Door de coronacrisis ziet het begin van het academiejaar er namelijk heel wat anders uit dan normaal. Vraag maar aan Marion Ceysens (18), die vandaag aan haar studie Rechten aan de UAntwerpen begon. “Het was geen verschrikkelijke dag, maar het gebrek aan sociaal contact is jammer.”
 2. Lievelingsoom van Ilias aangehouden voor ontvoering; wilde bushcraften met neefje
  PREMIUM

  Lievelings­oom van Ilias aangehou­den voor ontvoering; wilde bushcraf­ten met neefje

  Nonkel Benyamine El M. (26) en zijn neefje Ilias (12) kampeerden het voorbije weekend gewoon in een tent in de wei, onder andere in Ternat. Hun bestemming was een natuurpark op de Belgisch-Franse grens waar zij enkele weken wilden “bushcraften." Dat zegt Ergun Top, advocaat van Benyamine El M. Zijn cliënt is zonet door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van ontvoering. Hij zal ook door een psychiater onderzocht worden.
 3. Antwerpse studenten vieren start academiejaar online met Students On Stage: “Studentenleven zal coronaproof doorgaan”

  Antwerpse studenten vieren start academie­jaar online met Students On Stage: “Studenten­le­ven zal corona­proof door­gaan”

  Ook dit jaar wordt het academiejaar in Antwerpen traditiegetrouw ingezet met het studentenfestival Students On Stage. Wegens de coronacrisis besloot Unifac, de overkoepelende studentenvereniging, om het evenement via een livestream te laten doorgaan. Daarnaast wordt vandaag het VUAS-platform gelanceerd als nieuwe plek om het studentenleven virtueel levendig te houden.