Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende verdachten zijn bestuurder in synagoges die de strenge naleving van de joodse godsdienst bevorderen. © rv

Strenggelovige joden vervolgd voor witwassen van 8,8 miljoen euro drugsgeld

Een groep van 46 verdachten verschijnt dinsdag voor de rechtbank omdat het 8,8 miljoen euro van Zuid-Amerikaanse drugsbendes hielp wit te wassen. De twee kopstukken liepen eerder al in de Verenigde Staten tegen de lamp. 

Een hele reeks diamantairs, maar ook een verzekeringsagent, uitbaters van een koosjere supermarkt en van een groothandel in zuivel, een bouwpromotor, een transporteur en enkele bestuurders van synagogen waar de Oud-Joodse godsdienst in ere wordt gehouden. Dat gezelschap met verschillende orthodoxe joden zal dinsdag de beklaagdenbank vullen van de Antwerpse correctionele rechtbank. 

 1. Coronavirus: Universiteit Antwerpen neemt extra maatregelen voor personeel in risicogebieden,
scholen gaan maandag gewoon open

  Coronavi­rus: Universi­teit Antwerpen neemt extra maatrege­len voor personeel in risicogebieden, scholen gaan maandag gewoon open

  De Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een reeks maatregelen en aanbevelingen gecommuniceerd aan haar personeel om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. Personeelsleden die (professioneel) naar een risicogebied zouden moeten reizen, krijgen daarvoor enkel de toelating na goedkeuring door de Commissie Risicobestemmingen. Voor studenten worden geplande reizen naar de risicogebieden voorlopig niet toegelaten. De Antwerpse scholen zijn maandag gewoon geopend.
 2. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.